Uszálystrand: fürödni tilos!

2009.07.10. 14:50

Igaz, hogy csütörtökön ünnepélyesen megnyitották a Petőfi térnél a főváros legújabb attrakcióját, a három hajótestből (egy uszályból és két bárkából) összeállított strandot, de még ne rohanjanak a fürdőzni vágyók a Pesti alsó rakpartra, mert fürödni még nem lehet a medencékben. Túl azon, hogy egyelőre az időjárás sem kedvez a vízparti örömöknek, információnk szerint a strand üzemeltetői még az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) engedélyére is várnak, ezért senkit nem engednek a medencékbe.

Képek az uszálystrandról

Úgy tudjuk, hogy a tisztiorvosi szolgálat szakemberei még csak most vettek mintát a fürdőzésre szánt vízből, illetve pénteken szemlézték a kiszolgáló létesítményeket, a zuhanyzókat, mellékhelyiségeket, a két medence vízforgató, fertőtlenítő rendszereit.

Amíg az ÁNTSZ a vizsgálatok eredményétől függően zöld utat nem ad a strandnak, addig csak sétálni, iszogatni, üldögélni, a budai oldal panorámájában gyönyörködni lehet, illetve a szervezők különféle programokat ígérnek a medencezárás utáni esti órákra. A hivatalos honlap (amit epilepsziásoknak nem ajánlunk), szerint technikai okok miatt a medencék csak hétfőtől üzemelnek.

Klikk a képre!

Pénteken a tízórai nyitásra mindettől függetlenül pár starndoló megjelent, de a borús, csepergős időre tekintettel senki sem vetette magát a napozóágyakra, inkább csak nézelődtek, vagy a medencék vizének hőmérsékletét ellenőrizték puszta kézzel. Az egyszerű, már-már spártai kialakítás alapvetően elnyerte a többség tetszését, és az egységes faborítás valóban kellemes a szemnek, a zuhanyzók is rendben vannak, a napozóágyak is jól néznek ki.

A délelőtt tíztől este nyolcig üzemelő strand júliusban ingyenes lesz, de a kis férőhely miatt egy ember csak két óráig használhatja a strandot, és egyszerre legfeljebb kétszázan tartózkodhatnak az uszály fedélzetén. Augusztustól már belépőt szednek a tervek szerint szeptember 30-ig működő strandon.