Kocsis István kivizsgáltatja a százmilliós végkielégítést

2009.07.23. 16:57

Kocsis István, a BKV vezérigazgatója nem tartja elfogadhatónak a humánpolitikai igazgató végkielégítés utáni foglalkoztatását, ezért vizsgálatot indított az ügy tisztázására, és pályázatot ír ki a humánpolitikai igazgatói poszt betöltésére, közölte a BKV csütörtökön.

Az ügyben Hagyó Miklós szocialista főpolgármester-helyettes is azonnali vizsgálatot indított, felkérte Székely Gábort, a BKV Zrt. Felügyelőbizottsága elnökét, hogy haladéktalanul vizsgálják ki, tényszerű-e, amit a Magyar Nemzet a tavaly márciusban végkielégítéssel, munkaköréből távozó Szalainé Szilágyi Eleonórának december 31-éig meghosszabbított munkaviszonyáról, és havi javadalmazásáról állítottak.

"Hagyó Miklós arra is szeretne egyértelmű és mielőbbi választ kapni, hogy az említett eljárás jogszerű-e, megfelel-e a hatályos törvényi rendelkezéseknek, illetve a belső Szervezeti és Működési Szabályzatnak" - tartalmazza a közlemény.

A Magyar Nemzet azt írta, hogy hiába fizettek ki - prémiumokkal együtt - csaknem százmillió forintos végkielégítést a BKV személyzeti vezetőjének tavaly márciusban, ő ma is a fővárosi közlekedési társaságnál dolgozhat havi bruttó négymilliós fizetésért.

A BKV kommunikációs igazgatója csütörtök délelőtt úgy nyilatkozott, hogy nem bruttó 4 millió forintot, hanem bruttó 1,2 milliót keres Szalainé Szilágyi Eleonóra, a cég személyzeti vezetője, de - teljesítmény szerint - még 120 százalékos prémiumra is jogosult. A társaság a vezető személyiségi jogaira hivatkozva nem akarta megerősíteni a Magyar Nemzetben megjelenteket, miszerint az igazgató csaknem százmillió forintos végkielégítést kapott annak ellenére, hogy még a cégnél dolgozik.

Székelyné Pásztor Erzsébet, a BKV kommunikációs igazgatója korábban azt mondta, hogy Szalainé Szilágyi Eleonóra azért maradhatott még másfél évig a cégnél annak ellenére, hogy végkielégítését megkapta, mert Balogh Zsolt, az előző, megbízott vezérigazgató erre szabályos megállapodást kötött vele.