Szombattól pótlóbuszok járnak a körúton

2009.07.31. 13:28 Módosítva: 2009.07.31. 18:48

Szombaton megkezdik a nagykörúti villamospálya felújítását, ezért augusztus 20-ig pótlóbuszok közlekednek a 4-es 6-os helyett a Moszkva tér és a Blaha Lujza tér között. A pályafelújításra azért van szükség, mert a kilencvenes évek óta nem korszerűsítették a síneket.

A felújítás elsősorban a kereszteződéseket érinti, mert az ívelt sínek hamarabb elhasználódnak, ráadásul egy csomópontban nagyobb terhelés is éri őket.

A Moszkva tér és a Blaha Lujza tér között 280-as magaslépcsős csuklós buszok viszik majd az utasokat. Csúcsidőben 1-2 percenként, azok kívül pedig 2-3 percenként járnak majd.

A buszokra a villamosmegállóban lehet felszállni a Wesselényi utcánál, a Király utcánál, a Margitszigetnél, a Margit híd budai hídfőjénél, a Mechwart ligetnél és a Széna téren. A villamospótlókra a Moszkva téren és a Blaha Lujza téren a 906-os, a Jászai Mari téren a 91-es busz megállójában lehet felszállni. Az Oktogonnál és a Nyugati pályaudvarnál 1-je és 7-e között a villamosmegállóban, 8-tól a 906-os megállójában állnak meg a pótlóbuszok.

A mozgássérült utasokat a BKV iránytaxi két vonaljegy áráért háztól házig visz majd. A mozgáskorlátozottak emellett előzetesen, telefonon igényelhető alacsonypadlós midibuszokat is használhatnak, ennek pluszköltsége nincs, BKV-jeggyel vagy bérlettel lehet igénybe venni.

A felújítás összesen 350 millió forintba kerül, 243 millió a kivitelezés, a fennmaradó összeget anyagköltségekre fizetik ki.