Eltűnnek a macskakövek a Thököly útról

2009.08.03. 06:30 Módosítva: 2009.08.03. 06:37

Hétfőtől négy úton, a Thököly úton, a Hűvösvölgyi úton, a Budai alsó rakparton és a Menyecske utcában kezdődnek útfelújítási munkák.

A Thököly utat két szakaszon, a Dózsa György út és a Hungária körút, valamint a Mexikói út és a Nagy Lajos király útja között újítják fel, de a várható metróépítkezés miatt csak ideiglenes pályaszerkezetet kap. A járdaszakaszokat is felújítják, a kereszteződésekben pedig lesüllyesztik, hogy akadálymentesen lehessen közlekedni.

A munka várhatóan október 10-én fejeződik be, ezalatt irányonként egy-egy sávot lehet majd használni, 30 kilométeres sebességkorlátozás és parkolási tilalom mellett. A felújítás teljes költsége csaknem 430 millió forint.

Négy kilométeren megújul a Hűvösvölgyi út

A II. kerületi Hűvösvölgyi úton szintén hétfőn kezdődnek a munkák, és előreláthatólag szeptember 18-án fejeződnek be. A Budakeszi és a Hidegkúti út közötti rész újul meg, mintegy 4 kilométeres szakaszon, 540 millió forintból. Egyes szakaszokon kettő, de jórészt három új aszfaltréteget borítanak a régi helyére, és újjáépítik az út menti szegélyeket, járdákat is, valamint megerősítik a buszmegállókat.

Ugyancsak augusztus 3-án indul a Budai alsó rakpart rekonstrukciója; a forgalom elől jelenleg is elzárt területen várhatóan szeptember 15-ig végeznek a felújítással a Zsigmond tér és a Mozaik utca között.

Hétfőtől kell forgalomkorlátozásokra számítani a XI. kerületi Menyecske utca felújítása miatt a Balatoni és Neszmélyi út között.

Idén 42 különböző útszakasz kap új aszfaltburkolatot 35 kilométernyi szakaszon, és már megkezdték a 2010-es felújítások előkészítését, amelynek végén a fővárosi kezelésű utak 53 százaléka, 530 kilométer újul meg.

Még ebben az évben új burkolatot kap többi között a Nyírpalota utca, a Rákospalotai határút, a Vízafogó utca és az Apor Vilmos tér is.