Sportautóval a rokkantparkolóban

2009.08.07. 15:04

Bunkóautós sorozatunk legújabb részét tic-tac képével kezdjük, amelyen egy alaposan feltuningolt, legalább kétszáz lóerős Subaru Impreza WRX sportautó gubbaszt egy kertészeti üzletközpont mozgássérülteknek fenntartott parkolójában.

A második képen egy Mercedes CLS 500 parkol még vérlázítóbb módon, neki nem elég egy mozgássérült-parkoló, ferdén beállva kettőt is elfoglal.

Ahogy a kép beküldője írta, "engem is felháborít a sok paraszt, aki nem megengedett helyen áll meg, ezzel másokat hátráltat. A mellékelt képet tegnapi nap 19 óra után lőttem valamivel a Pólus Center bejáratánál. Parkoló csak 50-60 méterre lenne, de nehogy már gyalogolni kelljen a parasztnak, beáll a roki helyre. Sőt, nem is elég neki egy, mindjárt elfoglalja az összes szabad parkolót, mert beállni nem tud. Biztos a rutin vizsgán is vesztegetéssel ment át..."

Alex is hasonló jelenetet fotózott. "A következő képeket a Budaörsi Tesco parkolójában fotóztam. A tulaj reakciója a gyors bepakolás és elszáguldás volt - semmi ínyencség. Mellékesen megjegyezném, hogy a parkolóban nagyjából kétszász szabad parkolóhely volt még, de természetesen ez volt a legközelebb a bejárathoz. Látszik is az idős-rokkant-őszbe csavarodó hajú úriember milyen nehezen tudja bepakolni azt a pár tubus zselét a batár autójába."

Herby képén a fehér Porsche cabrio kitűnő parkolóhelyet talált. "A fickó előttem vásárolt a cukrászdában. Kb. 175 cm magas, kövérkés kb. 35-40 éves, Ray Ban napszemüveg és nagyon "nagy arca" van. Olyan hangosan telefonált, hogy a cukrászda másik végében is hallani lehetett. Az autónak USA rendszáma van."

Pacus egy Jaguárt fotózott: "Valóban a rokkantkártya a szélvédö mögött van. Egy sok tízmillios Jaguáros hogy tenne másképpen. Sok hónappal ezelőtt a rendőrség közölte,hogy új divat lett az első rendszámtábla levétele, hogy a trafipax esetén ne lehessen azonosítani. Közölték, mivel ez büncselekmény drasztikusan intézkedni fognak. Nos, ez a kocsi több hónap óta rendszeresen parkol így, félig a járdán, időnként félig a zebrán, sorozatban szeg szabályokat és ezzel nem törődik senki. Sokszoros szabálysértést követ el. Állítólag egy közeli étteremben pincér. Mozgássérült pincér. Az a baj,hogy valójában senki nem is akar intézkedni, csak megy a szöveg."

Csepelen is szaladgálnak (és parkolnak) Lamborghinik. Kelemenn a Kossuth L. utcában látott egyet, ami egyszerre két rokkantparkolót is elfoglalt, le is fotózta.

Szobakutya képén jól kivehető, hogy "az autó(k) a 217-es busz vonalán rendszeresen akadályozzák a közlekedést, a kép készültekor kb fél órába telt míg a busz el tudott indulni. Ami nem látszik hogy a másik oldalon ugyan ez a tábla van 20 m korlátozással és ott is ennyi autó áll."

Szintén egy notórius buszakadályozó autós szerepel anemzetszinesze képén: "Két egymást követő napon a Szülő gyermekét hozta a játszótérre, és a Szendrő utcai ideiglenes végállomás közepébe leparkolt. Már az első nap is rászólt egy utas, és egy buszsofőr is rádudált... A BKV-sok az utasokat büntették, jó messze álltak meg a járdától, ahelyett hogy beszóltak volna a rendőrségnek. Én megtettem, de abban sem volt köszönet, nagyon morcos volt a rendőr hangja. Gondolom nem is akarták "tetten érni", így a lusta szülő továbbra is ott parkolhat büntetlenül délután 4 és 5 között!"

Panic fotóján ez a mercis úgy gondolta, hogy autójával külön is demonstrálja a kerékpárút végét.

Photos képén egy olyan autó látható, amit nagyon félthet a gazdája, mert szépen behúzódott a járdára az eső elől.

Ennek a Suzukinak a gazdája biztos haragudhatott a buszvezetőre, mert ennél tökéletesebben már nem állhatta volna el a megállóból kivezető utat devilpit képén.

A rendőrök sem maradhatnak ki sose a szabálytalanul parkolók közül. Mint Darthwalk írja, "10 méterrel később leállhatott volna jobbra, ott parkolnak is kocsik. Nem ült benne senki, se a motor nem járt, se a villogó nem ment. Parkolt, na."

Retekblog fotója a Hűvösvölgyi BKV végállomáson készült, amelyet egy Peugeot tulajdonosa parkolónak nézett.

OkoskaTörp képén egy audis parkolt úgy a járdára, hogy egyúttal a zebrát is elállta. "A járdán menő gyalogos meg inkább lépjen le a busz elé. Ahonnan a fényképet csináltam, kb. 4 üres parkolóhely volt."

Péter fotóján az Árpád út-Aradi utca sarkon "paraszt BMW-s parkol".

Nevezetes budapesti jelenség, a párhuzamos parkolósáv figyelhető meg pcmaniac jóvoltából a Bartók Béla úton.

A végére maradt két kép, ami némi reményt adhat. Gyakran elhangzik, hogy hol vannak a rend őrei, amikor szabálytalanul parkolnak az autósok, írja Archie. "Nos, ma egy pozitív élményben volt részem e dolog kapcsán. Helyszín: Lövőház u. Széna tér felé vezető oldala, ami végig megállni tilos, de nem lehet olyat látni, hogy ne álljon ott valaki. A rendőr úr éppen sorbafényképezte, majd végigcetlizte 30.000 Ft-os büntetésekkel a a rendszám nélkül forgalommal szemben mozgáskorlátozott igazolvánnyal parkoló Hondát és társait a sorban. Tartsa meg a jó szokását!"

És a legvégén egy szürke Ferrari piros papucsban, mint Gergő írja: "az olasz rendszámú Ferrari mozgáskorlátozottak számára fenntartott parkolóhelyen, szerencsére már kerékbilincsben az Andrássy úton".

A többi friss képet a Budapest blog indafotós galériájában lehet megnézni. A képtárba fel is lehet tölteni a képeket (jobbra fent, a Töltse fel fotóit az Indafotóra! gombra kattintva), akkor rögtön meg is jelennek, de természetesen email-ben is fogadjuk őket (Küldjön videót, levelet! gomb). A sorozat korábbi részei a Parkolás alkategóriában találhatók.