Diána
11 °C
22 °C

Plusz szabadság is jár BKV-vezetőknek

2009.08.16. 19:59 Módosítva: 2009.08.16. 21:00

A BKV-vezetők évi hat nap plusz szabadságot kapnak a stresszre, és arra hivatkozva, hogy otthon is sokat dolgoznak, derül ki abból a jelentésből, amelyet a cég felügyelőbizottsága számára készítettek. A BKV-nál az RTL híradó megkeresésére azt mondták, hogy csak a vezérigazgató nyilatkozhat a plusz szabadságokról és a végkielégítésekről, azonban Kocsis István nem állt kamera elé.

Vitézy Dávid, a BKV Felügyelőbizottságának tagja
azt nyilatkozta az RTL-nek, hogy a következő FB ülésen hétfőn azt
javasolja, hogy minden 5 millió forint fölötti összegről készüljön
lista. A fővárosi közgyűlés egyébként augusztus 27-én foglalkozik a
BKV-s végkielégítések ügyével.

Kocsis István a BKV Zrt. vezérigazgatója az ATV Pont7 című műsorában az esetleges távozását firtató kérdésre azt válaszolta: nem foglalkozik politikai torzsalkodással, a tulajdonos bármikor leválthatja. Kiemelte, hogy a tulajdonossal együttműködésre törekszik és a BKV előtt álló nagy feladatokra igyekszik koncentrálni. "Számomra ez egy kihívás, szeretném bebizonyítani, hogy ha hagyják, akkor lehet segíteni a cégen és a tulajdonoson is" - mondta a BKV vezérigazgatója.

Arra a kérdésre, hogy miért ilyen nagyok a prémiumok a BKV-nál, azt válaszolta: a határozatlan idejű szerződésekkel való foglalkoztatást megszüntető új struktúrát 2007-ben, két évvel az ő kinevezése előtt hozta létre a vezérkar. Mint mondta, az akkori vezetés azt vizsgálhatta a döntéskor, hogy az alapbér legyen kisebb, a prémium pedig inkább nagyobb.

Kocsis István leszögezte, hogy a jelenlegi rendszert nem tartja jónak, ezért azt javasolja majd az igazgatóságnak, hogy térjenek vissza a határozatlan idejű szerződésekre, titoktartás nélkül. Kiemelte, hogy működése alatt negyedére szorította vissza a tanácsadói kifizetéseket.