A fővárosi MSZP kezdeményezi Hunvald György visszahívását

2009.08.18. 21:42 Módosítva: 2009.08.18. 21:47

Az MSZP fővárosi szervezete kezdeményezi az előzetes letartóztatásban lévő Hunvald György szocialista politikus visszahívását valamennyi, gazdasági társaságban betöltött funkciójából.

A frakció az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írja, hogy erről az augusztus 24-i ülésen határoznak, így a Fővárosi Közgyűlés augusztus 27-i ülésén már döntés is születhet.

Közölték azt is, hogy a közgyűlés egészségügyi és szociálpolitikai bizottságának elnöke augusztus 3-ai levelében kérte a szocialista frakciót, hogy a Péterfy Sándor utcai kórház felügyelőtanácsába jelöljön új képviselőt.

Mint írták, a frakcióvezetés ezt követően döntött úgy, hogy megteszi a szükséges lépéseket Hunvald György valamennyi, gazdasági társaságban betöltött funkciójából való visszahívására.

A Magyar Nemzet keddi számában azt írta, hogy csaknem 250 ezer forintot kap a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. felügyelőbizottsági és a Péterfy kórház felügyelőtanácsi tagsága után Hunvald György, Erzsébetváros több mint fél éve előzetes letartóztatásban lévő MSZP-s polgármestere.

Kerék-Bárczy Szabolcs, az MDF elnökségi tagja közleményt adott ki, ebben felháborítónak nevezte, hogy Hunvald György, "a hazai ingatlanpanamázás emblematikus figurája" továbbra is százezres fizetéseket kap az adófizetők pénzéből. A politikus felszólította az MSZP-t, hogy haladéktalanul hívja vissza Hunvald Györgyöt.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság augusztus 11-én hosszabbította meg három hónappal Hunvald György előzetes letartóztatását. Erzsébetváros polgármesterét az ügyészség tucatnyi tényállással összefüggésben a többi között hivatali vesztegetéssel, hivatali visszaéléssel, hűtlen kezeléssel és csalással gyanúsítja.