Konrád, Tivadar
9 °C
23 °C

Margit híd: a káosz elmaradt

2009.08.24. 09:39
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Tomikj írja: "Kerékpárral a Margit hídon keresztül nehezebb átjutni az eddig tapasztaltaknál, korlátokat tettek ki a járdára, még szűkebbé téve az utat. Sok a bringás és a gyalogos is."

 • Olvasónk írja "A II. kerületből járok dolgozni az Árpád híd pesti oldalra. Egy kicsit féltem a mai reggeltől de valamivel még gyorsabban is értem be, mint máskor. Kolosy tértől végig lehetett haladni a hídfőig.

  Nagyon hasznos, hogy az Árpád hídra ideiglenesen két sávon lehet feljutni. Igaz néhányakat meglepett ez és a szokásokat betartva akartak a belső sávba átjutni. Ráadásul még egy koccanás is volt a felhajtón de rögtön ott volt két motoros rendőr. Ilyenkor szokásos bámészkodás miatt lelassult a feljutás.

  Kíváncsian várom a suli kezdetet. Addig szerintem nem lesz gond."

 • A Szépvölgyi úton a hegyről lefelé jövők a pálvölgyi barlangig állnak sorban, hogy az Árpád hídra mehessenek.

 • „Nem tudom, hol vannak az autósok, de a Bartók Béla úton, a Budai Alsó rakpart déli részén és a Szent Gellért téren nincsenek autósok, szabad az út” – jelentette tudósítónk.

 • Hangolják a jelzőlámpákat a Margit budai hídfőjének közelében, jelentette tudósítónk. A munkák idején a lámpák sárgán villognak.

 • Anikó írta: Újpestről a Váci út–Nyugati pu.–Nagykörút–Petőfi híd–Irinyi J. u.–Bogdánfy út–Dombóvári út útvonalon szűk félóra alatt értem be a munkahelyemre, fél 8-kor elindulva. Ebben az idősávban ennél gyorsabban nemigen emlékszem, hogy sikerült volna teljesítenem a távot, egyedül a körút–Üllői út kereszteződésnél volt egy kis dugó, ott kb. a harmadik lámpán jutottam át.

 • A Fővárosi Önkormányzat Közlekedési Ügyosztálya forgalomszámlálási adatokkal igazolta a Szentendrei út–Árpád híd-Pacsirtamező utca csomópontot érintő forgalmi változásokat. Adataik szerint ugyanis az Árpád hídra normál időben is ugyanannyian hajtanak fel a Szentendrei útról és a Flórián térről, a Margit híd lezárásával pedig délen keletkezik többletforgalom, azaz ezt a többletforgalmat kell segíteni. Ugyanakkor ígéretet tettek rá, hogy a lezárást követő forgalom tapasztalatai alapján áthangolják majd a jelzőlámpákat, a forgalmat pedig folyamatosan kamerákkal figyelik.

 • A Klub rádió forgalmi tudósítója, Mátyási György - aki ma reggel a káosztól való félelmében BKV-val járja a várost - azt tapasztalta, hogy a Lajos és Pacsirtamező utca felöl már van némi dugulás az Árpád híd felé. De ezt elsősorban a sávok átszervezése miatt eltévedő autósok okozzák, maga a híd Pest felé jól járható.

 • A Margit híd lezárása miatt alakítottak ki buszsávot a Szentendrei útról az Árpád hídra tartó felüljárón. Emiatt itt hatalmas a dugó, ameddig a szem ellát autók állnak a Szentendrei úton.

  Délelőtti budai körkép, kisebb nagyobb torlódásokkal
 • András csak egy hete kapta meg a jogosítványát, így túl sok tapasztalata még nincs a városi forgalomról, ám azt már megállapíthatta, hogy a múlt héthez képest, amikor villamospótlóbuszok jártak a körúton, sokat javult a helyzet. "A múlt héten átlag fél órát töltöttem a körúton, most negyed óra alatt eljutottam a Mester utcától a Nyugatiig".

 • A Váci út és a Gyöngyösi utca kereszteződésében nem működik a lámpa, rendőrök irányítják a forgalmat. Itt kicsit lassabb a haladás, de a Váci út egyébként jól járható.

 • Az első hétköznap a Margit híd nélkül. Egyelőre nincs különösebb fennakadás a közlekedésben. A helyzet eddig a tavaly tavaszi BKV-sztrájkhoz hasonló, amikor gigadugó helyett kihalt utakon lehetett haladni. Hétfő reggeli tapasztalataikat osszák meg velünk! Erre a címre írhat!

  IV0C6262
 • A Pesti Alsó rakpart mindkét irányban jól járható.

   

   

 • A Fővinform jelentése szerint zsúfolt az M3-as és a Budaörsi út, valamint a Szentendrei út, de a haladás folyamatos.

 • A Margit híd pénteki lezáerása után reggel fél 8-kor a hidak jól járhatók. Az Árpád híd kifejezetten szellős, az Erzsébet hídon folyamatos a haladás, a hídra rávezető Hegyalja úton is viszonylag kicsi a forgalom. Az Attila útról az Alagút utcára kanyarodó autók sem szorulnak be a kereszteződésbe, jelentették tudósítóink.

 • cikkünk a témában:

  Az Erzsébet híd már hétvégén is bedugult

  Hétfő reggeli belvárosi helyzet képekben

  A pénteken lezárt Margit híd elsősorban az Erzsébet hídon okozott bonyodalmakat szombaton és vasárnap, és főleg Budáról Pest irányába. A Lánchíd aránylag járható volt, az Alagútban evickéltek az autósok. Az Árpád híd viszont szellősen járható volt a hétvégén, mindkét irányba. Várhatóan hétfőtől is hasonlóan alakul az átkelők terhelésének aránya, azonban a forgalom sokkal nagyobb lesz, várhatóan hatalmas lesz a dugó.