Ervin
14 °C
21 °C

Hagyó engedélyezte a Margit hídi taxizást

2009.08.25. 13:28

Az Országos Taxis Szövetség még 2009 elején kezdeményezte a főpolgármesteri hivatalnál, hogy a buszok és villamosok mellett a taxik is behajthassanak a lezárt Margit hídra. Az engedélyt március 24-én kapták meg Hagyó Miklós főpolgármester-helyettestől.

Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke elmondta, kérésük alapja az volt, hogy a taxiközlekedésről korábban kimondta az Alkotmánybíróság, hogy a tömegközlekedés része.

Hozzátette, hogy március 24-én kapták meg Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes levelét, amelyben tájékoztatják a szövetséget, hogy híd felújítása alatt a tömegközlekedési járművek haladhatnak csak át, különleges forgalmi szabályok mellett.

Az ideiglenes vágányokon a villamosok és az autóbuszok legfeljebb 10 km/óra sebességgel közlekedhetnek műszaki és munkavédelmi okok miatt. Az átkelés ezért a maihoz képest háromszor hosszabb időbe telik.

A főpolgármester-helyettes azzal a feltétellel járult hozzá a taxik közlekedéséhez, hogy az ideiglenes pályán érvényes forgalmi rendet a taxisok is betartják. Külön kéri, hogy az előzési tilalomra és a sebességkorlátozás betartására hívják fel a taxivezetők figyelmét, mert a forgalmat ellenőrizni fogják.

Amennyiben a taxisok a feltételeket nem tartják be, akkor a főpolgármesteri hivatal korlátozni fogja a közlekedésüket.
Metál Zoltán elmondta, hogy a szigorú feltételekre a taxisok újságjában, valamint az interneten felhívták a figyelmet, de a közeljövőben szórólapon is tájékoztatják a taxisokat.