Korrupciógyanú a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft.-nél

2009.08.31. 10:08

Korrupciógyanús visszaéléseket bizonyító dokumentumokat adott át Hagyó Miklós főpolgármester-helyettesnek két volt parkolóőr. Állításuk szerint a főváros saját parkolási cégénél, a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft.-nél (BÖP) a társaság több vezetőjének tudtával saját zsebre bírságoltak a parkolóőrök, jelentette az RTL Klub Híradója.

"Ketten jöttek be az különböző dokumentumokat hoztak be annak kapcsán, hogy visszaélések vannak a Budapesti Önkormányzati Parkolási társulásánál" - nyilatkozta az RTL-nek Hagyó. A BÖP a főútvonalakon, valamint a XIII. és a IX. kerület mellékútjain szedi be a parkolási és a pótdíjakat.

A BÖP-nél egy éve már volt korrupciós botrány, akkor is ugyanez a két volt parkolóőr vallott a zsebrebírságolás gyakorlatáról. Vizsgálat indult, de nem találtak bizonyítékot a korrupcióra.

"Valóban volt vizsgálat, az összes parkolőőrt megkérdezték, de senki sem tudott a korrupcióról" - nyilatkozta akkor Rusznák Imre, a társaság ügyvezető igazgatója. Egy év elteltével a két parkolóőr Hagyó Miklóshoz fordult, most a Főpolgármesteri hivatal az ügyészséghez fordult az ügyben.

A Budapesti Önkormányzat Parkolási Kft. vezetője vasárnap nem volt elérhető. Telefonon annyit közöltek az RTL Híradójával, hogy nincs tudomásuk arról, hogy a kft. tulajdonosa, a fővárosi önkormányzat az ügyészséghez fordult volna.