Megvertek egy BKV-s villamosvezetőt

2009.08.31. 16:50

Megverték a BKV munkába igyekvő villamosvezetőjét, aki a villamost vezető kolleganője segítségére sietett a 49-es villamos Etele téri végállomásán. A garázdaság miatt előállított 40 év körüli férfi először csak azt nehezményezte, hogy a villamos 30 méterrel a végállomás előtt állt meg, majd a botrányos százmilliós végkielégítések is szóba kerültek. A szakszervezet szerint az eset rámutat: egyre gyakrabban éri atrocitás az utasokkal közvetlen kapcsolatban dolgozó BKV-sokat a vezetőség botrányai miatt.

A BRFK sajtóosztályán az Indexnek megerősítették, hogy az Etele téren 14 óra 40 körül egy 40 év körüli férfi nehezményezte, hogy a villamos 30 méterrel a végállomás előtt állt meg (valószínűleg forgalmi okokból).

Két másik utas - egyikük épp egy, a munkába tartó villamosvezető -, rászólt a férfira. Fültanúk szerint az összeszólalkozásban elhangzott a volt humánpolitikai igazgatónő százmilliós végkielégítése is, majd a férfi megütötte a BKV-alkalmazottat, akihez mentőt kellett hívni.

Az utast a kiérkező rendőrök garázdaság miatt előállították. Csak azért nem indítanak ellene eljárást közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt, mert a villamosvezető még nem volt szolgálatban. A sajtóosztálynak a szóváltás tartalmáról nem voltak információi.

Kolák András, a a BKV Fürst Közlekedési Szakszervezet villamosforgalmi elnökhelyettese az Indexnek elmondta, hogy az utcán dolgozó BKV-sok (vezetők, pénztárosok, ellenőrök) ugyanúgy fel vannak háborodva a végielégítési botrányok miatt, mint az utasok. Kolák nem tartja szerencsésnek, hogy az utasok azokon törlesztenek, akik nem is tehetnek a botrányokról.

Hozzátette, már többször előfordult, hogy az utasok a lerobbant jármű vezetőjének estek neki, hogy hol a százmillió, és miért nem a járművekre költi a pénzét a BKV.