Önmagát cáfolja a BKV

2009.09.01. 09:03 Módosítva: 2009.09.01. 09:03
Hétfőn még arról beszélt a BKV, hogy a cég felügyelőbizottsága a vezetőket teszi felelőssé a magas jutalmak és prémiumok miatt. Kedden már tagadták, hogy bármi ilyen történt volna.

Saját, hétfő esti közleményét cáfoló közleményt adott kedd reggel a BKV. A hétfői közlemény szerint a cég felügyelőbizottsága (fb) a cégvezetést tette felelőssé az aránytalanul magas prémiumok és jutalmak kiosztásáért. A keddi közlemény szerint az fb mégsem állapított meg semmi ilyet.

A keddi közlemény szerint mivel erre vonatkozólag nem született határozat az fb-ülésen, így azt sem állapították meg, hogy a menedzsment mulasztásos felelőssége lett volna a 2003-tól vizsgált premizálási és jutalmazási gyakorlat. Hétfőn még azt állították, hogy az fb szerint a 2003. után vizsgált időszakban a premizálás és a jutalmazás gyakorlata előnytelen volt a társaság számára.

Az fb az "alapilletmény, prémium és jutalom arányaiban mutatkozó ellentmondások feltárásában, a szükséges intézkedések megtételében vagy az arra irányuló javaslatok elmaradásában, a bizottság szükséges mértékű tájékoztatásában a menedzsment mulasztásos felelősségét állapítja meg" - írták a hétfő esti közleményben.

A most cáfolt közlemény szerint az fb alapos vizsgálatot kért a cég vezérigazgatójától bizonyos tanácsadói szerződések miatt. Kocsis Istvánnak a hétfő esti állapot szerint 15 napon belül kellet volna tájékoztatást adnia arról, hogy a GPS Capital céggel a kormányzati lobbi-stratégiára és a Cornus Kft.-vel a válságkommunikációs tanácsadásra kötött szerződések esetében milyen teljesítések történtek, mi volt ezeknek az ellenértéke, a cégek kiválasztása hogyan történt, volt-e közbeszerzés és indokolt volt-e.

A kedd reggeli közlemény szerint nem történt ilyen az fb ülésén, de hogy mi történt, arról nem beszéltek.