Az egész hétvégére lezárták az Andrássyt

2009.09.19. 09:13 Módosítva: 2009.09.19. 09:39

Szombaton nulla órától hétfőn hajnal négyig lezárják a budapesti Andrássy utat az Európai Autómentes Hétvége programjai miatt. A gyalogosokat és a bringásokat szombaton a Magyar Kerékpárosklub várja programokkal a lezárt úton, és az Operánál a fővárosi kőszínházak és alternatív színházak Évadnyitó Fesztiválja szórakoztatja a közönséget. Feltűnnek majd alternatív hajtású járművek, emellett koncertek, kézműves vásár és étel-ital is várja a vendégeket.

Az Európai Autómentes Napot szeptember 22-én kedden tartják. Akkor a Szent István körút Nyugati tér és Pannónia utca közötti szakaszát kell kerülniük az autósoknak.

DMOHA20090919004

Közben Verók István, Terézváros polgármestere az autómentes naphoz kapcsolódva egy javaslatcsomagot juttat el a Fővárosi Önkormányzathoz és a Közlekedési Minisztériumhoz. A politikus szerint az V. kerületben a folyamatosan épülő sétálóutcák miatt a gépjárműforgalom a VI. kerületben csapódik le. Ezért többek között azt javasolja, hogy a főváros készítsen egy új közlekedési koncepciót, amely a közösségi, a kerékpáros és az autós közlekedést hangolná össze. A polgármester sürgeti az 56-osok terére tervezett mélygarázs megépítését is. Ezen kívül azt szeretné, hogy a jövőben összehangoltan történjen a sétálóutcák és az autómentes övezetek kijelölése.