1,2 milliárdot költenek a Havannára

2009.09.22. 13:59

2010 végéig megújul a XVIII. kerületi Havanna-lakótelep, áll a kerületi önkormányzat közleményében. A beruházás összköltségvetése 1,189 milliárd forint, a projektekhez szükséges önerőt részben az önkormányzat, részben a lakóközösségek biztosítják.

A legköltségesebb projekt a 3 társasház felújítása, amelyek 156, 156 és 274 millió forintba kerülnek. A többi 29 alprojekt költségei 86 millió és 600 ezer forint között változnak.

A közlemény szerint az úgynevezett Mi Havannánk Program 32 alprojektből áll, ezek célja a közösség erősítése, a lakók önálló kezdeményezéseinek ösztönzése, a hátrányos helyzetű lakosok megsegítése, a munkaerőpiacra történő visszailleszkedés támogatása.

A program az Új Magyarország Fejlesztési Terv Közép-magyarországi Operatív Program „Integrált szociális városrehabilitáció” pályázatán nyert támogatást. A program számos részelemet tartalmaz, amelyek egyaránt célozzák a lakásköltségek csökkentését, a biztonságosabb és élhetőbb környezet megteremtését, az aktívabb és összetartóbb közösség kialakítását, a hátrányos helyzetű lakosok megsegítését.

A Havanna egy kisebb méretű város, több mint 17 ezer lakosság számával meghatározó településrésze a XVIII. kerületnek, a kerület összlakosságának közel egytöde él itt. A Havanna lakótelep a 70-es évek végén, 80-as évek elején épült, így megérett a rehabilitációra.