Dolgoznak a Margit hídon, csak nem látszik

2009.09.30. 12:19 Módosítva: 2009.09.30. 12:19

A Margit híd statikai kontrolleredményeit mindenképpen meg kell várni, és azt is, hogy a közlekedési hatóság kiadja az engedélyt a híd felújításának elkezdéséhez, közölte a felújítást végző MH 2009 konzorcium és a BKV a híd pesti hídfőjénél tartott közös sajtótájékoztatóján.

margit250

Mint az Index megírta: a független statikus szakember szerint a tervező egy jobb állagú híddal számolt eredetileg, mint a mostani állapot. Mivel a híd rosszabb állapotú, ezért alaposabb és hosszabb ideig tartó statikai vizsgálatot kell végezni.

Az engedély kiadását október végére várják. Amíg az engedélyt nem kapják meg, a híd alatt a pilléreken folytathatnak engedélyhez nem kötött munkákat. A hídon átutazók így egy-két hétig valóban azt láthatják majd, hogy fent a hídon nem dolgoznak. Arra a kérdésre, hogy a pilléren végzett munkák körülbelül hány százalékát teszi ki a teljes hídfelújításnak, nem tudtak válaszolni.

Bejelentették, hogy a hétvégétől a taxik nem hajthatnak át a hídon. Ezt a rendőrség és a kivitelező kérte, mivel az autók zavarják a munkákat.

A hétvégén kötik össze a jelenlegi vágányokat az ideiglenes, úgynevezett repülővágányokkal, amelyeken ezután a villamosok haladnak majd. A régi vágányokat elbontják. A hétvégén, október 2. 18 órától október 5-ig az Oktogon és a Moszkva tér között villamospótló autóbuszok közlekednek.

margit450

Mint korábban beszámoltunk róla, a statikus nyúlásmérő bélyegekkel ragasztgatta tele a hidat. A sajtótájékoztatón elmondták: ezekre azért volt szükség, hogy a híd főtartóinak mozgását mérjék.