A BKV-fb. bekérte három igazgató szerződését

2009.10.08. 13:17
Ők azok, akik feladatkör nélkül dolgoznak és kapnak fizetést, illetve prémiumokat a BKV-nál.

A BKV felügyelőbizottsága (fb.) bekérte a cég három üzemeltetési vezetőjének munkaszerződését; ők azok, akik feladatkör nélkül dolgoznak és kapnak fizetést, illetve prémiumokat, közölte csütörtökön Vitézy Dávid, a bizottság Fidesz által delegált tagja az fb.-ülés szünetében újságíróknak.

Drajkó Imre, Drégely István és Bársony László 2007-ben, az Antal Attila nevéhez fűződő szervezeti átalakításkor kapták meg a posztot, azóta az szervezeti és működési szabályzat szerint nincs feladatkörük, mondta Vitézy Dávid. Kocsis István vezérigazgató szerint korábban olyan szerződést kötöttek velük, hogy elbocsátásukkor nagyon nagy összegű végkielégítést kellene fizetni, ezért megfontolandó szerződésük felbontása.

Vagy feladatkört kell nekik adni a BKV-nál, vagy meg kell találni a szerződésbontás feltételeit, mondta az fb.-tag, hozzátéve, hogy Antal Attila korábbi vezérigazgató nagyon nehéz helyzetbe hozta a BKV-t.

A BKV honlapján lévő fizetési táblázat szerint mindhárom vezető bruttó 972 ezer forintot keres havonta, és 110 százalékos prémiumra, elbocsátásuk esetén pedig 14+3 havi prémiumra jogosultak. Vitézy Dávid hangsúlyozta, hogy bármilyen, az fb-t érintő személyi változásokról döntsön is a Fővárosi Közgyűlés, az nem fogja befolyásolni a vizsgálat lefolytatását.

A felügyelőbizottság döntött arról is, hogy lezártnak tekinti a 2003 óta megkötött munkaszerződésekről és végkielégítésekről készült anyag vizsgálatát. A 400 oldalas dokumentumból kiderül, hogy az eddigi 800 millió forinton felül további 200 millió forintnyi kár érhette a BKV-t, mert olyan összegeket fizettek ki, amelyek a szerződésekből „nem eredhettek”, közölte az fb.-tag.

Átfogó vizsgálatot indít az fb a Regőczi Miklós korábbi értékesítési és kommunikációs vezérigazgató-helyettes részlege által kötött mintegy hatszáz szerződés ügyében is. Vitézy Dávid azt mondta, hogy minden szerződés, amelyet közülük átnézett, tartalmazott valamilyen hibát, ezért újabb feljelentések várhatók. Úgy tűnik, hogy több millió forintot fizettek ki teljesítésigazolás nélkül, és olyan is volt, hogy a kifizetés mögött nem is állt szerződés.