MSZP-s képviselő veje a Centrum-ügy gyanúsítottja

2009.10.08. 16:03 Módosítva: 2009.10.08. 16:33

Filló Pál MSZP-s országgyűlési képviselő veje az a Dudás Gábor, akit a Centrum Parkoló Kft. vezérigazgató-helyetteseként nyáron meggyanúsítottak, írja a Heti Válasz. A lap szerint a Centrum kft.-t érintő kerékbilincselési botrány politikai szálait egyelőre még nem bogozták ki.

Dudás augusztus 10-én 215 ezer forintot adott át a Centrum Parkoló Kft. székhelyén a terézvárosi közterület-felügyelet vezetőjének, hogy a közterület-felügyelet munkatársait még több kerékbilincs elhelyezésére ösztönözzék. Az ügyészség szerint a férfi cselekménye alkalmas a "hivatali helyzettel visszaélésre irányuló hivatali vesztegetés" gyanújának megállapítására.

A Heti Válasz szerint az említett rokonság a Centrum-infrastruktúrát használó VII. kerület szocialista parlamenti képviselőjével azért is fontos, mert Dudás a helyhatóság tulajdonában álló Erzsébetvárosi Önkormányzati Vagyonkezelő Zrt. igazgatósági tagja is, és pozícióját az ügyészségi eljárás ellenére őrzi.

Hozzáteszik, hogy a 2007-2008-ig működő Amőba-mozgalom finanszírozását is szolgáló cégek ügyvezetői, Ralovich Gábort és Kiss Lászlót is a Centrum-csoport foglalkoztatja az elmúlt években.