Újra járható a budai alsó rakpart hétfőtől

2009.10.09. 14:52 Módosítva: 2009.10.09. 14:53
Hétfőtől éjszakánként nem lehet átmenni a Váralagúton, mert mossák, a Lágymányosi hidat szintén tisztítják szombaton és vasárnap, így csak egy sávon lehet majd gurulni a hídon. Viszont a budai alsó rakparton teljes hosszában lehet majd autózni hétfőtől, igaz, csak hétköznapokon.

Hétfő reggeltől ismét teljes hosszában járható lesz a Budai alsó rakpart, de csak a hétköznapokon. A rakpartszélesítés utolsó simításait hétvégenként és az éjszakai órákban végzik el, ekkor továbbra is forgalomkorlátozásra kell számítani a még be nem fejezett, 600 méteres szakaszon. Ez azt jelenti, hogy hétköznap este tíz és hajnali 5 óra között, valamint pénteken tíz és hétfő hajnali 5 óra között lezárják az érintett útrészt.

A teljes rakpartszélesítés az eredeti tervek szerint október végén fejeződött volna be. A kivitelező azonban felgyorsította a munkát annak érdekében, hogy a Margit híd környezetében könnyebbé váljon a közlekedés. Az új, Üstökös utcai csomópontot és a Mozaik utcáig tartó részt szeptember közepén adták vissza a forgalomnak. A még hiányzó, hétfőn megnyíló szakasz a Margit híd budai hídfőjétől délre eső fel- és lehajtó, illetve az Üstökös utca vonalában kiépített új lehajtó között húzódik.

Szintén hétfőn kezdődik a a Váralagút mosása. Ez azt jelenti, hogy hétfőtől csütörtökig éjszakánként (háromnegyed 12-től hajnali 4-ig) teljes szélességében lezárják az alagutat. A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy a fenti időpontban más útvonalat válasszanak. A Lágymányosi hidat szombaton és vasárnap reggel 7 órától délután négy óráig mossák le, egy-egy forgalmi sáv részleges lezárásával. A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. munkatársai szombaton a Budáról Pestre vezető oldalon, vasárnap a Pestről Budára vezető oldalon dolgoznak majd.