Burány kivinné az MSZP-t a fővárosi koalícióból

2009.10.13. 15:53 Módosítva: 2009.10.13. 15:53

Burány Sándor, az MSZP fővárosi elnöke a párt országos elnökségének ülésén várhatóan előterjeszti, hogy a szocialisták lépjenek ki a fővárosi koalícióból, mert az SZDSZ együttműködése állandósult a Fidesszel.

A budapesti MSZP azt javasolja a kedden délután összeült országos elnökségnek, hogy a szocialista párt mondja fel a fővárosi MSZP-SZDSZ-koalíciót, értesült az MTI kedden. Az erre vonatkozó javaslatot Burány Sándor, az MSZP budapesti elnöke terjeszti az országos vezetés elé.

A két frakció között már egy jó ideje feszült a viszony, de a javaslathoz a végső lökést az adta meg, hogy a Fővárosi Közgyűlés hétfői ülésének zárt részén az SZDSZ az MSZP ellen szavazott BKV-ügyben.

Steiner Pál fővárosi szocialista frakcióvezető és Horváth Csaba szocialista főpolgármester-helyettes kedden sajtótájékoztatót is tartott a hétfőn a Fővárosi Közgyűlésben történtekről.

Az egyik szocialista vezető úgy fogalmazott, tarthatatlan az a helyzet, hogy az SZDSZ a szocialista javaslatokat sorra leszavazza, együttműködik a Fidesszel, és együtt úgy próbálják irányítani a várost, hogy a megoldatlan ügyek miatti felelősség az MSZP-t terhelje.

Burány Sándor korábban, még az elnökség ülése előtt úgy nyilatkozott, kezdeményezi, hogy a párt országos választási bizottsága, illetve elnöksége a nap folyamán foglalkozzon azzal, hogy a Fővárosi Közgyűlésben állandósult a Fidesz-SZDSZ-koalíció.

Hozzátette, a kialakult helyzetet értékelni fogja a szerdai budapesti párttanács is. Az MSZP budapesti szervezetének vezetése ott fogja levonni a szükséges konzekvenciákat, tette hozzá a fővárosi szocialista elnök.