János, Pál
20 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Pénzért vett ajánlószelvényeket egy újságíró

2009.10.19. 16:16 Módosítva: 2009.10.19. 17:41

Darabonként 1000 forintért vásárolt ajánlószelvényeket az MTV egy újságírója, a 45 illegális kopogtatót leadta a józsefvárosi választási irodánál. Budapest VIII. kerületében novemberre írtak ki polgármester-választást.

A rendőrség vizsgálja a vásárolt ajánlószelvények ügyét, a kapott adatok és információk alapján, a törvényes határidőn belül döntenek a büntetőeljárás megindításáról, közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfő délután.

Tafferner Éva szerint hétfőn a Magyar Televízió egyik munkatársa jelentkezett a Budapest Főváros VIII. Kerületi Választási Irodánál, ahol leadta azt a 45 darab kopogtatócédulát, melyet illegális úton szerzett be egy ismeretlentől.

Az ajánlószelvényekkel együtt a választók személyes adatait tartalmazó értesítőket is eladtak a gyanú szerint Józsefvárosban, közölte a helyi választási iroda vezetője hétfőn. Xantus Judit elmondta, a hozzájuk a Magyar Televízió egyik munkatársa által leadott felbontatlan és felbontott borítékokban mindkét szelvény kitöltetlenül benne volt. Ez azt jelenti, hogy nem lehet tudni, kiknek vásárolták a szelvényeket. Az esetről jegyzőkönyvet vettek fel, majd a szelvényeket továbbították a rendőrségre.

Az M1 A szólás szabadsága című műsor vasárnapi adásában egy rejtett kamerával készített riportban arról számoltak be, hogy a főváros VIII. kerületében novemberre kiírt polgármester-választásra készülődve 45 darab, egyenként 1000 forintért vásárolt ajánlószelvényt sikerült a riporternek vásárolnia. A műsorban elhangzott, a riporternek további ajánlószelvényeket kínáltak eladásra, de azzal az indokkal, hogy nagyon keresik az ajánlószelvényeket, az újabbak már 2000 forintba kerültek volna.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!