Tarlós: A szocialisták el akarják lopni a rendet

2009.10.19. 16:14 Módosítva: 2009.10.19. 16:20
Steiner Pál szerint csak az MSZP akar rendet tenni Budapesten. Abban sincs egyetértés, van-e egyáltalán koalíció.

Gyökeresen másként értékeli a főpolgármesternél tartott ötpárti egyeztetés után a fővárosi helyzetet a Fidesz és az MSZP. Steiner Pál, a fővárosi közgyűlés szocialista frakciójának vezetője szerint képviselőcsoportjuk akar egyedül rendet csinálni a fővárosban, a többi frakció csak akadályozza ezt.

Tarlós István, a Fidesz frakcióvezetője szerint viszont egyszerűen viccnek tartja, hogy azok a szocialisták akarnak most a Fidesz nyakába ülve rendet csinálni, akik korábban keresztbe tettek ennek a törekvésnek.

A hétfő délelőtti ötpárti egyeztetés teljesen eredménytelen volt – mondta az eseményt követően Steiner Pál, az MSZP frakcióvezetője. Hozzátette: nem engednek elképzeléseikből, amelyek SZDSZ-es és ellenzéki leszavazása miatt borult a budapesti koalíció.

Steiner szerint továbbra is ragaszkodnak az átláthatóság megteremtéséhez, a közpénzek pazarlásának megszüntetéséhez, a visszaélések szabályzásához. Úgy gondolja, hogy mivel az erről szóló javaslatokat a legutóbbi közgyűlésen egyetlen frakció sem támogatta, ebből az következik, hogy egyedül az MSZP akar rendet csinálni Budapesten.

Tarlós István a Fidesz frakció vezetője sajtótájékoztatón úgy cáfolta a szocialista politikust, hogy interpellációkat olvasott föl 2007-ből és 2008-ból, amelyek szerint már akkor rendért kiáltott a BKV-nál, és amelyeket mind Steiner Pál, mind Horváth Csaba leszavazott.

Tarlós szerint az MSZP-nek megtetszett a rend szó és most el akarják tulajdonítani tőle. Csakhogy véleménye szerint azok akarnak most rendet csinálni a Fidesz nyakába ülve, akik eddig akadályozták azt.

Az ellenzéki politikus közölte: az MSZP agyszüleménye az is, hogy Demszky Gábor helyettese szeretne lenni. Nincs is erre semmi épeszű indoka, különösen hogy a koalíció nem bomlott fel, mert a két szocialista főpolgármester-helyettes még gőzerővel intézkedik. Ha pedig nem szűnt meg a koalíció, akkor ötpárti egyeztetésről sem lehet szó.

Steiner Pál korábban viszont azt mondta, hogy felbomlottnak tekintik a koalíciót. A két szocialista főpolgármester-helyettes közjogilag (amíg a felmondási ideje tart) november végéig a posztján marad. A mandátum lejárta után nem kívánnak új helyetteseket jelölni.