Éveket csúszhat a Kossuth téri mélygarázs

2009.10.28. 08:09 Módosítva: 2009.10.28. 10:04

Egyelőre nem kapja meg az építési engedélyt a fővárosi önkormányzat cége, amely a Kossuth téren mélygarázst, látogatóközpontot és közparkot alakítana ki, értesült a Magyar Nemzet.

A lap úgy tudja, hogy az V. kerület jegyzője és a nevében eljáró építési osztály vezetője első fokon azért szüntette meg az építési engedélyezési eljárást, mert a Parking Kft. többszöri felszólítás ellenére sem tudta bemutatni a teljes körű tervdokumentációt és a szükséges engedélyeket.

Az újság értesülései szerint a csatornázási művek, az áramszolgáltató, de a környezetvédelmi és természetvédelmi hivatal hozzájárulását sem sikerült megszereznie a Parking Kft.-nek. Az V. kerület végzése azt jelenti, hogy a beruházás éveket késik, olvasható a cikkben.

A Parking Kft. közleményben jelezte, hogy fellebbeznek a kerület hivatalának döntése ellen. Szerintük minden engedélyt beszereztek az építési engedély kiadásához. A kért hiánypótlásnak pár nap késéssel eleget tettek, aznap, amikor postára adták az építési engedélyeztetési eljárás megszüntetésésről szóló határozatot.

Miután minden hiányolt dokumentumot pótoltak, a kerület jegyzője a fellebbezést kedvezően elbírálhatja, így akár a jövő héten kiadható az építési engedély, a döntés Belváros-Lipótváros Önkormányzatán múlik, írják közleményükben. A Parking Kft. szerint így tartani tudják a határidőket, és időben elkészül a mélygarázs a Kossuth téren.