Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Éveket csúszhat a Kossuth téri mélygarázs

2009.10.28. 08:09 Módosítva: 2009-10-28 10:04:20

Egyelőre nem kapja meg az építési engedélyt a fővárosi önkormányzat cége, amely a Kossuth téren mélygarázst, látogatóközpontot és közparkot alakítana ki, értesült a Magyar Nemzet.

A lap úgy tudja, hogy az V. kerület jegyzője és a nevében eljáró építési osztály vezetője első fokon azért szüntette meg az építési engedélyezési eljárást, mert a Parking Kft. többszöri felszólítás ellenére sem tudta bemutatni a teljes körű tervdokumentációt és a szükséges engedélyeket.

Az újság értesülései szerint a csatornázási művek, az áramszolgáltató, de a környezetvédelmi és természetvédelmi hivatal hozzájárulását sem sikerült megszereznie a Parking Kft.-nek. Az V. kerület végzése azt jelenti, hogy a beruházás éveket késik, olvasható a cikkben.

A Parking Kft. közleményben jelezte, hogy fellebbeznek a kerület hivatalának döntése ellen. Szerintük minden engedélyt beszereztek az építési engedély kiadásához. A kért hiánypótlásnak pár nap késéssel eleget tettek, aznap, amikor postára adták az építési engedélyeztetési eljárás megszüntetésésről szóló határozatot.

Miután minden hiányolt dokumentumot pótoltak, a kerület jegyzője a fellebbezést kedvezően elbírálhatja, így akár a jövő héten kiadható az építési engedély, a döntés Belváros-Lipótváros Önkormányzatán múlik, írják közleményükben. A Parking Kft. szerint így tartani tudják a határidőket, és időben elkészül a mélygarázs a Kossuth téren.