A Fidesz visszahívja fb-tagjait Budapesten

2009.10.29. 10:37 Módosítva: 2009.10.29. 11:35

A Fidesz visszahívja minden fővárosi cég felügyelőbizottságából a tagjait - jelentette be Tarlós István, a Fidesz-KDNP frakciószövetség vezetője a fővárosi közgyűlés ülésén. A politikus szerint nem kell sok embert visszahívni, mert a párt által delegált tagok mindenhol jelentős kisebbségben vannak. Pontos számot nem tudott mondani.

Tarlós István azzal kapcsolatban jelentette ezt be, hogy Steiner Pál MSZP-s frakcióvezető ideiglenes bizottság felállítását javasolta a kizárólagos fővárosi tulajdonban lévő cégek és intézmények szerződéskötési gyakorlatának felülvizsgálatára.

Steiner Pál javaslata szerint a paritásos bizottság elnöke ő, társelnöke Tarlós István lett volna.

Steiner Pál a közgyűlés ülésén jelezte: Tarlós István szerdai, Orbán Viktor Fidesz-elnökkel közös sajtótájékoztatóján úgy nyilatkozott, hogy nem kíván részt venni az ideiglenes bizottság munkájában. Arra kérte Tarlós Istvánt, nyilatkozzon arról, részt kíván-e venni a bizottságban, mert ha nem, ő visszavonja az ideiglenes bizottság felállításáról szóló javaslatát.

Válaszában Tarlós István azt mondta: az elmúlt években többször is kérték, hogy induljanak vizsgálatok a fővárosi cégeknél, de ezeket Steiner Pál is leszavazta. Hozzátette: nem akar egy olyan bizottságban - ahogy fogalmazott - álságos szerepet vállalni, ahol Steiner Pál a saját korábbi tevékenységét vizsgálná.

Közölte: jobban bíznak abban, hogy az ügyészség kivizsgálja a BKV-nál történteket, mint hogy a bizottság teszi ezt meg. Mint mondta, a Fidesz visszahívja a felügyelőbizottságokból tagjait, és "nem vesznek részt a cirkuszban".

Steiner Pál ezt követően visszavonta javaslatát az ideiglenes bizottságra. Nem sokkal később bejelentette, az MSZP nem hívja vissza fb-tagjait, de szakmai alapon lecserél tagokat.