Ismét teljes vonalon jár a 2-es villamos

2009.10.30. 11:34 Módosítva: 2009.10.30. 11:40

A szombati üzemkezdettől ismét teljes vonalon közlekedik a 2-es villamos, a 2A pedig hétfőtől, közölte a BKV. A villamosok menetrendjéről a közlekedési társaság honlapján tájékozódhatnak az utasok.

2esvillamos

A Fővám téri aluljáró építési munkálatai olyan fázisba kerültek, melyek már nem akadályozzák a villamosközlekedést, így szombaton üzemkezdettől ismételten a teljes vonalon, a Vágóhíd és a Jászai Mari tér között közlekedik a 2-es villamos.

Munkanapokon reggel csúcsidőben pedig ismét közlekedni fog a 2A jelzésű betétjárat a Boráros tér és a Jászai Mari tér között. A délutáni csúcsidőben minden villamos 2-es jelzéssel a teljes vonalon közlekedik.

A 4-es metró építése miatt 2007 nyara óta a 2-es villamos megosztva közlekedett a Jászai Mari tértől a Havas utcáig, illetve a Czuczor utca és a Vágóhíd között, a kimaradó szakaszon pedig buszos pótlás volt.

A BKV tájékoztatása szerint az új aluljáró sokkal tágasabb és esztétikusabb, a felszínre mozgólépcsővel és lifttel is fel lehet jutni. A biztonság érdekében állandó ügyelet lesz az aluljáró területén.