Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Grosics nem akar Sztálinnal egy tálból cseresznyézni

2009.11.03. 11:51

Nem kéri a neki október 12-én megítélt budapesti díszpolgári címet Grosics Gyula. Az Aranycsapat kapusa ezt a Hír tévé műsorában jelentette be. Grosicsot az idén jelölték Budapest díszpolgárának, Esterházy Péter, Ferge Zsuzsa, Finta József, Bálint gazda és mások társaságában.

Grosics elmondása szerint politikai döntést hozott. Ezt egyrészt azzal indokolta, hogy "miután a miniszterelnök - azt nem árulta el, hogy melyik - háromszor húzta ki a Nemzet sportolói címet viselők névsorából", nem tart igényt a fővárosi elismerésre sem.

Másrészt "nem kívánok a sztálini, bolsevitk társasággal egy tálból cseresznyézni". Grosics arra utalhatott, hogy Sztálin is Budapest díszpolgára volt, bár tőle 2004-ben egyhangú szavazással megvonta a címet a fővárosi közgyűlés.