Vilhelmina
11 °C
28 °C

Személyes tanácsadás igazolás nélkül

2009.11.03. 18:44

Összesen több mint hárommillió forintot vett fel két cég a BKV-tól az elmúlt években tanácsadás címén. A hivatalos feljegyzések szerint a megbízási díjak többségét Regőczi Miklósnak, a BKV volt vezérigazgató-helyettesének végzett személyes tanácsadás címén utalták. A BKV feljelentést tett, mert a vállalat szerint nem történt munkavégzés.

A belső vizsgálat úgy ítélte meg, hogy a Gardien 2003. Bt. és a Citynet Kft. esetében nem történt munkavégzés, mert a kifizetéseket nem támasztja alá sem megrendelés, sem szerződés. A számlákhoz nem csatoltak teljesítési dokumentációkat és egyéb dokumentációkat.

A revizorok megállapították, hogy a két cég és a BKV között kommunikációs tanácsadással kapcsolatos szerződés nem lelhető fel, melynek következtében a cégek egyedi megrendelések alapján végezték szolgáltatásukat, de ezek a megrendelések nincsenek meg.

A vizsgálat nem talált olyan dokumentumot, ami alátámasztotta volna, hogy a két céget mi alapján választották ki, végeztek-e piackutatást, versenyeztetést. A revizori vizsgálat szerint a feltárt tények alapján gyanú merült fel a BTK.-ba ütköző cselekmények elkövetésére, ennek tisztázása érdekében a BKV feljelentést tett.

Megkerestük Regőczi Miklóst, aki nem kívánta kommentálni a vizsgálat megállapításait. Kerestük a két érintett cég vezetőit is, de nem sikerült elérni őket.