Judit
2 °C
7 °C

Személyes tanácsadás igazolás nélkül

2009.11.03. 18:44

Összesen több mint hárommillió forintot vett fel két cég a BKV-tól az elmúlt években tanácsadás címén. A hivatalos feljegyzések szerint a megbízási díjak többségét Regőczi Miklósnak, a BKV volt vezérigazgató-helyettesének végzett személyes tanácsadás címén utalták. A BKV feljelentést tett, mert a vállalat szerint nem történt munkavégzés.

A belső vizsgálat úgy ítélte meg, hogy a Gardien 2003. Bt. és a Citynet Kft. esetében nem történt munkavégzés, mert a kifizetéseket nem támasztja alá sem megrendelés, sem szerződés. A számlákhoz nem csatoltak teljesítési dokumentációkat és egyéb dokumentációkat.

A revizorok megállapították, hogy a két cég és a BKV között kommunikációs tanácsadással kapcsolatos szerződés nem lelhető fel, melynek következtében a cégek egyedi megrendelések alapján végezték szolgáltatásukat, de ezek a megrendelések nincsenek meg.

A vizsgálat nem talált olyan dokumentumot, ami alátámasztotta volna, hogy a két céget mi alapján választották ki, végeztek-e piackutatást, versenyeztetést. A revizori vizsgálat szerint a feltárt tények alapján gyanú merült fel a BTK.-ba ütköző cselekmények elkövetésére, ennek tisztázása érdekében a BKV feljelentést tett.

Megkerestük Regőczi Miklóst, aki nem kívánta kommentálni a vizsgálat megállapításait. Kerestük a két érintett cég vezetőit is, de nem sikerült elérni őket.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?