János, Pál
19 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Személyes tanácsadás igazolás nélkül

2009.11.03. 18:44

Összesen több mint hárommillió forintot vett fel két cég a BKV-tól az elmúlt években tanácsadás címén. A hivatalos feljegyzések szerint a megbízási díjak többségét Regőczi Miklósnak, a BKV volt vezérigazgató-helyettesének végzett személyes tanácsadás címén utalták. A BKV feljelentést tett, mert a vállalat szerint nem történt munkavégzés.

A belső vizsgálat úgy ítélte meg, hogy a Gardien 2003. Bt. és a Citynet Kft. esetében nem történt munkavégzés, mert a kifizetéseket nem támasztja alá sem megrendelés, sem szerződés. A számlákhoz nem csatoltak teljesítési dokumentációkat és egyéb dokumentációkat.

A revizorok megállapították, hogy a két cég és a BKV között kommunikációs tanácsadással kapcsolatos szerződés nem lelhető fel, melynek következtében a cégek egyedi megrendelések alapján végezték szolgáltatásukat, de ezek a megrendelések nincsenek meg.

A vizsgálat nem talált olyan dokumentumot, ami alátámasztotta volna, hogy a két céget mi alapján választották ki, végeztek-e piackutatást, versenyeztetést. A revizori vizsgálat szerint a feltárt tények alapján gyanú merült fel a BTK.-ba ütköző cselekmények elkövetésére, ennek tisztázása érdekében a BKV feljelentést tett.

Megkerestük Regőczi Miklóst, aki nem kívánta kommentálni a vizsgálat megállapításait. Kerestük a két érintett cég vezetőit is, de nem sikerült elérni őket.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!