Judit
3 °C
7 °C

A Centrumra írták ki a józsefvárosi parkolótendert

2009.11.11. 15:14 Módosítva: 2009-11-11 15:16:40

A Budapest Józsefváros Önkormányzata által kiírt parkolási közbeszerzési eljárást jogsértőnek minősítette a közbeszerzési döntőbizottság, az önkormányzatot kétmillió forint, míg a felhívást ellenjegyző ügyvédet százezer forint bírsággal sújtotta, mivel az alkalmassági feltétel egyik pontját lényegében a Centrum Parkoló Kft.-re szabták, és így kizárták a versenyből a többi lehetséges ajánlattevőt.

A Közbeszerzések Tanácsa honlapján olvasható határozat szerint a közbeszerzési döntőbizottság ezért az alkalmassági feltétel egyik pontját, valamint az azt követő döntéseket megsemmisítette.

2700 + 1000 parkolóhely

Az önkormányzat idén augusztus 9-én indított egyszerű közbeszerzést a kerületi parkolóhelyek üzemeltetésére. A nyertes 10 évig üzemeltethette volna a több mint 2700 parkolóhelyet, amelyek száma a közeljövőben ezerrel fog növekedni.

A Közbeszerzések Tanácsa elnöke augusztus 9-én kezdeményezett jogorvoslati eljárást. Jogsértőnek tartotta azt a feltételt, amely szerint csak az a cég tehet ajánlatot, amelynek a megelőző 3 évben legalább 600 millió forint forgalma volt önkormányzati parkolóhelyek üzemeltetéséből.

A miskolci parkoló üzemeltető cég, a Régió Park Miskolc Kft. is a döntőbizottsághoz fordult, mivel szerinte a Centrum Parkoló Kft.-re szabták a tendert. Például a hét minden napján 24 órában működő, meglévő ügyfélszolgálat az egyik követelmény, és ilyet csak ez a cég üzemeltet. Hasonlóan csak ez a cég látja el elektronikus aláírással a tilosban parkoló kocsikról gyűjtött információkat.

Folyamatos ügyfélszolgálat volt a feltétel

Az ajánlattételi határidőre, augusztus 24-re csak a C-Parkolás Konzorcium nyújtott be ajánlatot. Ennek vezetője a Centrum Parkoló Kft., a tagjai pedig a C-Service Hungary Kft., a C-Ware Kft., és az E-Kontroll Kft. Az ajánlatkérő azonban az eljárást a döntőbizottság döntéséig felfüggesztette.

A Közbeszerzési Döntőbizottság a Közbeszerzési Tanács elnökének kifogását elutasította. A miskolci parkoló cég által felhozott jogsértések közül pedig a folyamatos ügyfélszolgálat meglétét fogadta el. Ilyet ugyan is csak a Centrum Parkoló Kft. üzemeltet Magyarországon, így más nem is indulhatott a tenderen.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?