Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bizottsági igen a fonódó villamosokra

2009.11.11. 17:06 Módosítva: 2009-11-11 17:07:18

Budapest városüzemeltetési bizottsága egyhangúlag támogatta a budai fonódó villamoshálózat projektjét és határozatban mondta ki, hogy szakmailag indokolt annak megvalósítása, mondta Lakos Imre (SZDSZ), a testület elnöke szerdán.

A budai fonódó villamoshálózat projektje műszaki tartalmában olyan megoldást kínál, ami elengedhetetlen a fejlődéshez. A bizottság elnöke kuriózumnak nevezte, hogy egymilliárd forintos önrész mellé ötmilliárd forint támogatást adna az unió.

A budai fonódó villamosok tervének lényege, hogy Óbudáról egy villamossal el lehessen jutni Dél-Budára. Az elképzelés szerint egyrészt az Alkotás útról érkező 61-es villamost a 4-es 6-os Margit körúti pályáján és a Frankel Leó utcán keresztül összekötnék a 17-es villamossal, másrészt pedig a Gellért tér felől közlekedő 19-es és 41-es villamost is összekötnék a 17-es vonalával, méghozzá egy teljesen új villamosvágány építésével a Batthyány tér és a Margit híd között.

Forrás: varoskoz.blog.hu, Fejes Balázs
Forrás: varoskoz.blog.hu, Fejes Balázs

A projekt indításához már csak az szükséges, hogy a II. kerület hozzájáruljon az építési engedélyekhez, de ezt az önkormányzat nem adja ki, mert szakmai kifogásai vannak.

A határidő november 30-a, ha eddig nem lesz építési engedély, amelynek birtokában ki lehet írni a közbeszerzést, akkor az EU nem ad pénzt. Az ügyben Demszky Gábor főpolgármester hatósági egyeztetést rendelt el a főváros és a II. kerület között.