Judit
2 °C
7 °C

Vádat emelnek több garázda BKV-ellenőr ellen

2009.11.18. 15:40

Befejeződött a nyomozás a Széna téri verekedő BKV-ellenőrök ügyében, az ügy iratait a rendőrség vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségre. Az ellenőrök 2008. december elején ledobtak egy utast az éjszakai buszról és megverték, megrugdosták.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóirodája úgy tájékoztatott, hogy az ügyben a II. kerületi kapitányság tavaly indított eljárást csoportosan elkövetett garázdaság elkövetése miatt. A nyomozás befejeződött, a kerületi rendőrkapitányság az ügy iratait szerdán vádemelési javaslattal megküldte a II-III. kerületi Ügyészségre.

Mint arról az Index beszámolt, Sz. Z. budapesti lakos tavaly december elején hajnalban a 6-os éjszakai járaton vitába keveredett a buszon dolgozó ellenőrökkel-biztonsági őrökkel, akik nem fogadták el menetjegyként azt a csekket, amit 20 perccel azelőtt kapott bírságként.

Sz. Z. elmondta, hogy a Széna téri megállónál a biztonsági emberek megemelték és ledobták a buszról. Ezután ők is leszálltak, és ököllel verni, rugdosni kezdték a mellkasán, fején és egyéb testrészein.

Az inzultusnak egy fiatal pár is a tanúja volt, valamint egy férfi, akiről később kiderült, hogy rendőr. Közeledtére a biztonsági őrök felugráltak a buszra, és távoztak, de a sértett értesülése szerint egy megállóval később a közben kiérkező rendőrjárőr utolérte a buszt és felvette az adataikat.

Tavaly a BKV szóvivője azt nyilatkozta az ügyben az Indexnek, hogy az ellenőröket nem rúgják ki amíg rájuk nem bizonyosodik, hogy hibáztak. Megkérdeztük, mi most a BKV álláspontja, de egyelőre nem kaptunk választ.

A sértett egyébként az Indexnek elmondta, hogy nemrég találkozott a BKV egy járművén az egyik gyanusítottal, aki éppen dolgozott, és nem érezte nagy biztonságban magát.

Úgy tudjuk, hogy ez az első eset, amikor a BKV ellenőrei vagy biztonsági emberei bíróság elé állnak utasbántalmazás miatt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?