Józsefváros szakít a Centrummal

2009.12.02. 20:06

Január elsejétől a kerületi közterület-felügyelet végzi Józsefvárosban a parkolás üzemeltetését, tájékoztatott a VIII. kerületi önkormányzat szerdán. A képviselőtestület szerdai ülésén döntött Kocsis Máté, a kerület november 22-én megválasztott fideszes polgármesterének javaslatáról, olvasható a közleményben.

A kerület a Centrum Parkoló Kft.-vel kötött szerződését megszünteti, a 2126 parkolóhely üzemeltetésére kötött szerződés 2009. december 31-én veszti hatályát. További 574 parkolóhely esetében csak 2015-ben jár le az önkormányzat és a kft. közötti szerződés.

A kerékbilincselésekre kötött szerződést már korábban felbontották a Centrummal, így ennek a bevétele is januártól az önkormányzat kasszájába érkezik.

Az önkormányzat a kerületi közterület-felügyelet számára a parkolási feladatokra 33 fős létszámot engedélyezett, a szükséges feltételeket teljes mértékben biztosítja, ehhez egyszeri, nettó 88 millió forintos beruházásra van szükség.

A közlemény szerint Józsefvárosnak 2008-ban 53 millió forint bevétele volt a parkolás üzemeltetéséből. A képviselőtestület által szerdán tárgyalt koncepció számításai szerint az önálló üzemeltetés második évében, 2011-ben már 175 millió forint lehet a bevétel.

A döntést a képviselőtestület néhány héttel azután hozta, hogy a közbeszerzési döntőbizottság megbírságolta meg a józsefvárosi önkormányzatot kétmillió forintra, mert a Centrum Kft.-re szabta a parkolók üzemeltetésére kiírt pályázatát.