28 milliós szerződést kerestek elsőnek a rendőrök a BKV-nál

2009.12.05. 20:14 Módosítva: 2009.12.05. 20:31
A péntek éjjeli házkutatáson legelőször keresett informatikai megbízás a szerződéses nyilvántartó rendszer megvalósítására szólt. A BKV-s jogi igazgatóval egyidőben letartóztatott Budapest Airport Zrt.-s vezető jogász munkatársának párjával is kötött szerződést a közlekedési társaság.

Az Index információi szerint a péntek esti, BKV-székházbeli házkutatáson egy 28 millió forintos informatikai szerződést kerestek először a rendőrök.

A szerződést a Quartit Kft.-val kötötték egy szerződéses nyilvántartó rendszer megvalósítására. A szerződés egyébként 2009. október elsején járt le.

Úgy tudjuk, hogy a szerződésért felelős informatikai igazgatót még mindig nem találja a rendőrség. Itt megtalálhatja a BKV októberben még hatályos szerződéseit.

Mint arról beszámoltunk, az informatikai mellett számos jogi tanácsadói szerződést is átvizsgálnak, mind a BKV, mind a Budapest Airport által kötötteket.

A BKV honlapján megtalálható lista átböngészése után felűnik, hogy szerepel rajta egy dr. Klesics- dr. Tuller Ügyvédi irodával határozatlan időre kötött szerződés is. Mint arról más ügyekkel kapcsolatban korábban több lap is beszámolt, a Budapest Airport őrizetbe vett jogi igazgatónője, R-V.Krisztina Tuller András munkatársának volt a párja.

Az ügyvédi iroda adózási kérdésekkel kapcsolatos konzultáció és tanácsadásra, adójogi szabályokkal kapcsolatos jogértelmezési feladatok ellátására szerződött a BKV-val határozatlan időre. A díjazása: 650 ezer Ft/hó (20 óra munkavégzés), ezen felül 35 ezer Ft/óra.