Nemcsak a jogi igazgatók sárosak?

2009.12.05. 13:24 Módosítva: 2009.12.05. 13:24

Információink szerint szélesebb körű nyomozást folytat a rendőrség a BKV-val kapcsolatban. A rendőrök péntek estétől reggel hétig folytattak házkutatást a BKV székházában. Keresik az informatikai igazgatót is, aki nem jelent meg a rendőrség kérésére. A gyanús szerződések jogi tanácsadói és informatikai jellegűek.

Az Index információi szerint a rendőrség péntek este jelent meg a BKV székházánál a házkutatási paranccsal. A BKV vezetése a parancsból értesült arról, hogy nyomozás folyik a BKV jogi igazgatója, Sz. György ellen. A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság (RRI) emberei egész éjszaka kutattak az irodákban, adathordozókat, pendrivokat, dokumentumokat foglaltak le, végül reggel hétkor távoztak.

A sajtóban eddig az jelent meg, hogy a Budapest Airport jogi igazgatóját, R-V. Krisztinát és a BKV jogi igazgatóját tartóztatták le, mert összejátszva pénzért belső információkat szivárogtattak ki, hogy egyes cégek a megrendelésekhez tudjanak jutni.

Úgy tudjuk, hogy a megbundázott szerződések mind a BKV-nál, mind a Budapest Airportnál cégnél jogi tanácsadás, ügyvédi megbízás jellegűek voltak. A BKV-nál évek óta nagyon sok külső jogi tanácsadó dolgozik, a cég százmilliós nagyságrendben költ ilyen típusú szerződésekre.

Információink szerint a jogi szerződések mellett a nyomozás informatikai szerződést is érint, amelyet még az idén kötöttek. Ezért a rendőrök az Index értesülése szerint behívták az informatikai igazgatót is, aki telefonon megígérte, hogy bemegy, de végül nem tette meg. A rendőrség még keresi.

Értesüléseinket Horváth Katalin Fanni, az RRI szóvivője nem kommentálta. Annyit mondott, hogy részletes tájékoztatást hétfő reggel adnak az ügyről.