Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

300 milliós étteremmel üzletel az Operaház

2009.12.16. 15:44

Csütörtökön dönt a terézvárosi önkormányzat a Belcanto étteremnek helyet adó Dalszínház utcai helyiségcsoport eladásáról. A 281 millió (plusz áfa) értékűre becsült ingatlanra vételi szándékot jelentett be a Magyar Állami Operaház. Az intézmény a tervek szerint 25 százalékkal drágábban rögtön tovább is adja a földszinti helyiségcsoportot.

Szabó Attila, a Magyar Állami Operaház gazdasági igazgatója elmondta, hogy az Opera profiljától távol eső ingatlanközvetítésre azért van szükség, mert egyébként elveszne az intézmény bérleti jogának mintegy 50 millió forintra becsült értéke.

Fotó: Barakonyi Szabolcs
Fotó: Barakonyi Szabolcs

Mint megtudtuk, a Dalszínház utcai helyiségcsoport bérleti joga több mint tíz éve az Operaházé. Az Operaház az ingatlan üzemeltetési jogát korábban továbbadta a Belcantó éttermet működtető Asti Kft.-nek.

Szabó Attila közölte, hogy az önkormányzat jelezte nekik, hogy mindenképpen meghirdetik az ingatlant. Nem szeretnék veszni hagyni a helyiségcsoport vételárának 20 százalékára becsült értékű bérleti jogot, ezért be kellett jelenteniük a vételi szándékot.

Mivel a bérleti jog elővásárlási joggal is jár, megvehetik a 281 millió forintra (plusz áfa) becsült ingatlant, amit a tervek szerint egyből tovább is adnak az üzemeltető Asti Kft.-nek, méghozzá a bérleti jog értékével megnövelt áron.

IV0C4988

Az önkormányzatnál megtudtuk, hogy az ingatlan értékét értékbecslő állapította meg. A kerületnek jól jön a pénz, mert a megszorítások miatt keletkezett lyukakat be tudják tömködni vele a jövő évi költségvetésükben.

Az eladásról december 17-i testületi ülésén dönt a terézvárosi önkormányzat.