Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Előállították Hagyó volt szóvivőjét

2010.01.08. 12:55 Módosítva: 2010-01-08 13:57:27

Előállította a rendőrség Horváth Évát, Hagyó Miklós korábbi szocialista főpolgármester-helyettes volt szóvivőjét. A távirati iroda értesülése szerint Horváthot néhány órával később, kihallgatása után elengedték.

Horváth Évát - akit a BKV sajtóreferensként alkalmazott tavaly augusztusig - otthonából vitték el a nyomozók pénteken reggel.

Horváth Évának azután mondott fel Kocsis István BKV-vezér, hogy megírtuk, Hagyó titkárságvezetőjének 2007 eleje óta párhuzamosan a közlekedési társaságnál is fizetett állása volt.

Horváth azt állította, hogy Kocsis István személyesen kérte tőle, maradjon a közlekedési cégnél. Ezt viszont a BKV-vezér cáfolta.

Az összel kitört Kocsis-Hagyó háburút végül a főpolgármester-helyettes elvesztette, Horváth Éva ezt követően azonnal felmondta sajtósi megbízatását Hagyó mellett.

Azóta kizárólag a stop.hu ügyeivel foglalkozott, amelyet élettársa vezetett, ám irányításában informálisan Horváth is részt vett. A lapot a pár az elmúlt hetekben új vezetésnek adta át, amely más konstrukcióban, de továbbra is Puch László tulajdonosi érdekkörét képviseli. Horváth kisebbségi tulajdonrészét a Békés Projekt Kft.-nek adta el.

Horváth Éva 2007 elején került a 4-es metró projekt keretében a közlekedési vállalathoz. Néhány hónapig a BKV Zrt. DBR igazgatósághoz rendelt szóvivője volt, ám a 2008 elejétől már Hagyó szóvivőjeként tűnt fel a hírekben.