Előállították Hagyó volt szóvivőjét

2010.01.08. 12:55 Módosítva: 2010.01.08. 13:57

Előállította a rendőrség Horváth Évát, Hagyó Miklós korábbi szocialista főpolgármester-helyettes volt szóvivőjét. A távirati iroda értesülése szerint Horváthot néhány órával később, kihallgatása után elengedték.

Horváth Évát - akit a BKV sajtóreferensként alkalmazott tavaly augusztusig - otthonából vitték el a nyomozók pénteken reggel.

Horváth Évának azután mondott fel Kocsis István BKV-vezér, hogy megírtuk, Hagyó titkárságvezetőjének 2007 eleje óta párhuzamosan a közlekedési társaságnál is fizetett állása volt.

Horváth azt állította, hogy Kocsis István személyesen kérte tőle, maradjon a közlekedési cégnél. Ezt viszont a BKV-vezér cáfolta.

Az összel kitört Kocsis-Hagyó háburút végül a főpolgármester-helyettes elvesztette, Horváth Éva ezt követően azonnal felmondta sajtósi megbízatását Hagyó mellett.

Azóta kizárólag a stop.hu ügyeivel foglalkozott, amelyet élettársa vezetett, ám irányításában informálisan Horváth is részt vett. A lapot a pár az elmúlt hetekben új vezetésnek adta át, amely más konstrukcióban, de továbbra is Puch László tulajdonosi érdekkörét képviseli. Horváth kisebbségi tulajdonrészét a Békés Projekt Kft.-nek adta el.

Horváth Éva 2007 elején került a 4-es metró projekt keretében a közlekedési vállalathoz. Néhány hónapig a BKV Zrt. DBR igazgatósághoz rendelt szóvivője volt, ám a 2008 elejétől már Hagyó szóvivőjeként tűnt fel a hírekben.