Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kezdeményezik Sz.-né Sz. E. előzetes letartóztatását

2010.01.08. 15:03 Módosítva: 2010-01-08 18:04:37

Kezdeményezi az ügyészség a BKV volt humánpolitikai igazgatójának előzetes letartóztatását. A végkielégítési ügyéről ismertté vált egykori igazgatónő ügyét szombaton tárgyalja a bíróság.

Különösen nagy kárt okozó csalás és más bűncselekmények miatt a Fővárosi Főügyészség indítványozza a BKV szerdán őrizetbe vett volt humánpolitikai igazgatójának előzetes letartóztatását. Skoda Gabriella, az ügyészség szóvivőjének közleménye szerint ugyanis a rendelkezésre álló adatok alapján feltételezhető, ha szabadon engednék, a még teljesen fel nem derített ügyeknél megnehezíteni a bizonyítást.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság szombaton délelőtt tárgyal az előzetes letartóztatásról.

A rendőrök szerdán este vették őrizetbe a BKV majdnem 100 milliós végkielégítéssel távozó volt humánpolitikai igazgatónőjét. Különösen nagy kárt okozó csalás miatt indult ellene eljárás, a számláiról több mint 54 millió forintot zároltak biztosítékul. Az igazgatónőt egyébként a Gazdagréti lakótelepen lévő lakásából vitték el a rendőrök. A lakásban házkutatást is tartottak, számítógépet, iratokat foglaltak le.