Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Horváth: Érjék be 13 százalékkal a BKV-sok!

2010.01.11. 13:27 Módosítva: 2010-01-11 14:39:29

Elégedjenek meg a BKV-alkalmazottak a nekik megajánlott 13 százalékos béremeléssel, mert 2010 nem az az év a gazdasági helyzet miatt, amikor ennél nagyobb fizetésemelést végre lehetne hajtani - mondta Horváth Csaba kormánybiztos.

A szocialista politikus megjegyezte: egy buszsofőr bruttó 250 ezer forintot keres havonta, ennél nem keres többet egy pedagógus vagy egy osztályvezető főorvos sem. Kiemelte, hogy a béren kívüli juttatásokkal éves szinten további évi nettó 500 ezer forintnyi összeget ajánlottak a BKV-alkalmazottaknak.

Mint mondta, a kormány a fejlesztésekre adott 22,5 milliárd forintot a BKV-nak, ezt az összeget a főváros további 5 milliárddal megtoldotta. Ez azonban nem költhető fizetésemelésekre, csakis a fővárosi közösségi közlekedés színvonalának emelésére. Horváth Csaba megemlítette, hogy a BKV 42 százaléknyi alkalmazottat képviselő szakszervezeteivel sikerült megállapodni, míg az 58 százalékot képviselővel nem.

A sztrájk lemondására és a tárgyalások folytatására kérte a szakszervezeteket a Főpolgármesteri Kabinet is. A tárgyalások délután folytatódnak, de a sztrájk egyre elkerülhetetlenebbnek látszik.