Két BKV-vezérhelyettest gyanúsítanak hűtlen kezeléssel

2010.01.11. 17:13

Regőczi Miklóst és Bolla Tibort, a BKV egykori és jelenlegi vezérigazgató-helyettesét Horváth Éva sajtósi foglakoztatása miatt hallgatta ki a rendőrség. Mindkettőt hűtlen kezeléssel gyanúsítják. A BKV Bollába vetett bizalma továbbra is töretlen.

Hűtlen kezelés miatt gyanúsítottként hallgatta ki a BRFK Regőczi Miklóst, a BKV korábbi vezérigazgató-helyettesét. Tafferner Éva, a BRFK szóvivője azt mondta, R. Miklóst azzal gyanúsítja a rendőrség, hogy vagyonkezelési kötelezettségét súlyosan megszegte, amikor 2008-ban 8 hónapon keresztül H. Éva részére juttatásokat, kifizetéseket engedélyezett. A szóvivő tájékoztatása szerint a szabadlábon védekező gyanúsított nem tett vallomást és a gyanúsítás ellen panasszal élt.

Hűtlen kezelés miatt gyanúsítottként hallgatta ki Bolla Tibort, a BKV gazdasági vezérigazgató-helyettesét is a BRFK hétfőn. Tafferner Éva, a BRFK szóvivője elmondta, B. Tibort azzal gyanúsítja a rendőrség, hogy vagyonkezelési kötelezettségét súlyosan megszegte, amikor 2008-ban és 2009-ben H. Éva részére juttatásokat, kifizetéseket engedélyezett. A szóvivő tájékoztatása szerint a szabadlábon védekező gyanúsított nem tett vallomást és a gyanúsítás ellen panasszal élt.

A BKV hétfő délutáni közleményéből az derült ki, hogy Bolla Tibor gazdasági vezérigazgató-helyettes 2008 júliusában került a BKV-hoz, Horváth Éva munkaszerződését pedig 2007 év elején  írta alá Regőczi Miklós akkori értékesítési és kommunikációs vezérigazgató-helyettes. Bolla Tibor tehát még nem is dolgozott a BKV-nál, mikor a társaság szerződést kötött Horváth Évával.

A közlemény kitér arra is, hogy Horváth Éva nem tartozott Bolla közvetlen beosztottai közé. Horváth Éva közvetlen vezetője felelős a foglalkoztatásáért, ez a főosztályvezető viszont már rendkívüli felmondással távozott a cégtől, ahogy Regőczi Miklóstól is megvált a vezérigazgató.

„Kocsis István vezérigazgató bizalma töretlen a gazdasági vezérigazgató-helyettes iránt és az iratok áttekintése után nem tartja felelősnek Horváth Éva alkalmazásának kérdésében” - olvasható a BKV közleményében.

Horváth Évát, a BKV egykori sajtóreferensét, Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettes szóvivőjét pénteken előállította a rendőrség, állítólag kihallgattása után, néhány órával később el is engedték. Horváth Évának azután mondott fel Kocsis István BKV-vezér, hogy kiderült, Hagyó titkárságvezetőjének 2007 eleje óta párhuzamosan a közlekedési társaságnál is fizetett állása volt.

Az összel kitört Kocsis-Hagyó háburút végül a főpolgármester-helyettes elvesztette, Horváth Éva ezután azonnal felmondta sajtósi megbízatását Hagyó mellett. Azóta kizárólag a stop.hu ügyeivel foglalkozott, amit élettársa vezetett, de irányításában informálisan Horváth is részt vett.