Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Két BKV-vezérhelyettest gyanúsítanak hűtlen kezeléssel

2010.01.11. 17:13

Regőczi Miklóst és Bolla Tibort, a BKV egykori és jelenlegi vezérigazgató-helyettesét Horváth Éva sajtósi foglakoztatása miatt hallgatta ki a rendőrség. Mindkettőt hűtlen kezeléssel gyanúsítják. A BKV Bollába vetett bizalma továbbra is töretlen.

Hűtlen kezelés miatt gyanúsítottként hallgatta ki a BRFK Regőczi Miklóst, a BKV korábbi vezérigazgató-helyettesét. Tafferner Éva, a BRFK szóvivője azt mondta, R. Miklóst azzal gyanúsítja a rendőrség, hogy vagyonkezelési kötelezettségét súlyosan megszegte, amikor 2008-ban 8 hónapon keresztül H. Éva részére juttatásokat, kifizetéseket engedélyezett. A szóvivő tájékoztatása szerint a szabadlábon védekező gyanúsított nem tett vallomást és a gyanúsítás ellen panasszal élt.

Hűtlen kezelés miatt gyanúsítottként hallgatta ki Bolla Tibort, a BKV gazdasági vezérigazgató-helyettesét is a BRFK hétfőn. Tafferner Éva, a BRFK szóvivője elmondta, B. Tibort azzal gyanúsítja a rendőrség, hogy vagyonkezelési kötelezettségét súlyosan megszegte, amikor 2008-ban és 2009-ben H. Éva részére juttatásokat, kifizetéseket engedélyezett. A szóvivő tájékoztatása szerint a szabadlábon védekező gyanúsított nem tett vallomást és a gyanúsítás ellen panasszal élt.

A BKV hétfő délutáni közleményéből az derült ki, hogy Bolla Tibor gazdasági vezérigazgató-helyettes 2008 júliusában került a BKV-hoz, Horváth Éva munkaszerződését pedig 2007 év elején  írta alá Regőczi Miklós akkori értékesítési és kommunikációs vezérigazgató-helyettes. Bolla Tibor tehát még nem is dolgozott a BKV-nál, mikor a társaság szerződést kötött Horváth Évával.

A közlemény kitér arra is, hogy Horváth Éva nem tartozott Bolla közvetlen beosztottai közé. Horváth Éva közvetlen vezetője felelős a foglalkoztatásáért, ez a főosztályvezető viszont már rendkívüli felmondással távozott a cégtől, ahogy Regőczi Miklóstól is megvált a vezérigazgató.

„Kocsis István vezérigazgató bizalma töretlen a gazdasági vezérigazgató-helyettes iránt és az iratok áttekintése után nem tartja felelősnek Horváth Éva alkalmazásának kérdésében” - olvasható a BKV közleményében.

Horváth Évát, a BKV egykori sajtóreferensét, Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettes szóvivőjét pénteken előállította a rendőrség, állítólag kihallgattása után, néhány órával később el is engedték. Horváth Évának azután mondott fel Kocsis István BKV-vezér, hogy kiderült, Hagyó titkárságvezetőjének 2007 eleje óta párhuzamosan a közlekedési társaságnál is fizetett állása volt.

Az összel kitört Kocsis-Hagyó háburút végül a főpolgármester-helyettes elvesztette, Horváth Éva ezután azonnal felmondta sajtósi megbízatását Hagyó mellett. Azóta kizárólag a stop.hu ügyeivel foglalkozott, amit élettársa vezetett, de irányításában informálisan Horváth is részt vett.