Albert, Lipót
2 °C
12 °C

A sztrájk miatt nem működött a labor Kispesten

2010.01.13. 15:20 Módosítva: 2010-01-13 15:34:21

A BKV sztrájkra hivatkozva a kispesti SZTK-ban csak sürgősségi esetekben végeztek laborvizsgálatokat, mert az asszisztensek nem tudtak bejutni reggel a rendelőbe. "Csak az a baj, hogy amikor a beutalókat kiadták, akkor nem lehetett tudni, hogy a sztrájk miatt nem fog működni egy ilyen alapvető és sok embert érintő ellátás" - írta az Index egyik olvasója.

Az Index kérdésére a XIX. kerületi Önkormányzat Kispesti Egészségügyi Intézetében közölték: naponta több száz laborvizsgálatot végeznek az intézményben, ezt a feladatot 6-7 ember látja el. Hétfőn és kedden 4-5 asszisztens nem tudott bemenni a munkahelyére a tömegközlekedés leállása miatt, ezért valóban csak a sürgősségi esetekben tudták elvégezni a laborvizsgálatokat.

Voltak olyanok is, akiket saját kollégájuk vagy a szomszéd vitt be dolgozni az SZTK-ba. Az intézmény nem engedheti meg magának, hogy az asszisztensek, orvosok szabadságuk terhére otthon maradjanak, mert ez láthatóan veszélyezteti a normális működést. Holnapra már megszervezték, hogy a dolgozók a rendelőintézet saját autójával, illetve taxival menjenek be dolgozni. "Sok nálunk dolgozó orvos és asszisztens nem a kerületben lakik, nincs autója, így ezt a megoldást kellett választani, ami az intézménynek nem kis anyagi ráfordítást jelent" - mondta Gerber Lászlóné ápolási igazgató.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?