A sztrájk miatt nem működött a labor Kispesten

2010.01.13. 15:20 Módosítva: 2010.01.13. 15:34

A BKV sztrájkra hivatkozva a kispesti SZTK-ban csak sürgősségi esetekben végeztek laborvizsgálatokat, mert az asszisztensek nem tudtak bejutni reggel a rendelőbe. "Csak az a baj, hogy amikor a beutalókat kiadták, akkor nem lehetett tudni, hogy a sztrájk miatt nem fog működni egy ilyen alapvető és sok embert érintő ellátás" - írta az Index egyik olvasója.

Az Index kérdésére a XIX. kerületi Önkormányzat Kispesti Egészségügyi Intézetében közölték: naponta több száz laborvizsgálatot végeznek az intézményben, ezt a feladatot 6-7 ember látja el. Hétfőn és kedden 4-5 asszisztens nem tudott bemenni a munkahelyére a tömegközlekedés leállása miatt, ezért valóban csak a sürgősségi esetekben tudták elvégezni a laborvizsgálatokat.

Voltak olyanok is, akiket saját kollégájuk vagy a szomszéd vitt be dolgozni az SZTK-ba. Az intézmény nem engedheti meg magának, hogy az asszisztensek, orvosok szabadságuk terhére otthon maradjanak, mert ez láthatóan veszélyezteti a normális működést. Holnapra már megszervezték, hogy a dolgozók a rendelőintézet saját autójával, illetve taxival menjenek be dolgozni. "Sok nálunk dolgozó orvos és asszisztens nem a kerületben lakik, nincs autója, így ezt a megoldást kellett választani, ami az intézménynek nem kis anyagi ráfordítást jelent" - mondta Gerber Lászlóné ápolási igazgató.