Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

A Centrum nyerte az erzsébetvárosi parkolási koncessziót

2010.01.14. 08:09 Módosítva: 2010-01-14 08:10:08

A Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata által 10 évre kiírt parkolási koncessziót a Centrum Parkoló Kft. – E-Kontrol Kft. – C-Ware Kft. – C-Service Hungary Kft. konzorciuma nyerte, a becsült 750 millió forint helyett 1 milliárd 720 millió forintos ajánlatával, az eredmény a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

A 10 éves koncesszió a kerületben lévő 7.268 parkolóhelyre szól, ezekből 2.780-at a szerződéskötést követően, 4.488 darabot pedig március 13-tól üzemeltethet a nyertes konzorcium. Tavaly a kerületben 12.746 lakossági és 382 gazdálkodói "várakozási hozzájárulás" volt.

Az 1 milliárd 720 millió forint koncessziós díjon felül havonta a beszedett parkolási díjból prémium is jár a kerületi önkormányzatnak. Ennek a megfogalmazása nagyon nyakatekert, ezért idézzük: "Ajánlattevő által beszedett havi nettó várakozási díj és pótdíj bevételből levonásra kerül – Ajánlattevő által 5.400 forint/várakozóhely/hó összeg figyelembevételével kiszámított – Ajánlattevőt megillető havi nettó üzemeltetési díj. Ajánlattevő a fennmaradó havi nettó várakozási díj és pótdíj bevételből – Ajánlatkérő által igazolt elszámolás és az általa kibocsátott számla alapján – Ajánlattevő által megajánlott százalékos mértékek alapján havonta prémium díjat köteles Ajánlatkérő részére átutalással megfizetni a számla kézhezvételétől számított 15 napon belül."

Lefordítva a szöveget az állapítható meg belőle, hogy a parkolóhelyenkénti havi 5 400 forintos összegen felül beszedett díjból a konzorcium prémiumot ajánl fel az önkormányzatnak, de ennek  számítási módja hiányzik az eredményt közzé tevő szövegből.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?