Laura, Alida
18 °C
28 °C
Index - In English In English Eng

A Centrum nyerte az erzsébetvárosi parkolási koncessziót

2010.01.14. 08:09 Módosítva: 2010.01.14. 08:10

A Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata által 10 évre kiírt parkolási koncessziót a Centrum Parkoló Kft. – E-Kontrol Kft. – C-Ware Kft. – C-Service Hungary Kft. konzorciuma nyerte, a becsült 750 millió forint helyett 1 milliárd 720 millió forintos ajánlatával, az eredmény a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

A 10 éves koncesszió a kerületben lévő 7.268 parkolóhelyre szól, ezekből 2.780-at a szerződéskötést követően, 4.488 darabot pedig március 13-tól üzemeltethet a nyertes konzorcium. Tavaly a kerületben 12.746 lakossági és 382 gazdálkodói "várakozási hozzájárulás" volt.

Az 1 milliárd 720 millió forint koncessziós díjon felül havonta a beszedett parkolási díjból prémium is jár a kerületi önkormányzatnak. Ennek a megfogalmazása nagyon nyakatekert, ezért idézzük: "Ajánlattevő által beszedett havi nettó várakozási díj és pótdíj bevételből levonásra kerül – Ajánlattevő által 5.400 forint/várakozóhely/hó összeg figyelembevételével kiszámított – Ajánlattevőt megillető havi nettó üzemeltetési díj. Ajánlattevő a fennmaradó havi nettó várakozási díj és pótdíj bevételből – Ajánlatkérő által igazolt elszámolás és az általa kibocsátott számla alapján – Ajánlattevő által megajánlott százalékos mértékek alapján havonta prémium díjat köteles Ajánlatkérő részére átutalással megfizetni a számla kézhezvételétől számított 15 napon belül."

Lefordítva a szöveget az állapítható meg belőle, hogy a parkolóhelyenkénti havi 5 400 forintos összegen felül beszedett díjból a konzorcium prémiumot ajánl fel az önkormányzatnak, de ennek  számítási módja hiányzik az eredményt közzé tevő szövegből.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!