Albert, Lipót
2 °C
12 °C

A BKV vezetőit hibáztatják a sztrájkért

2010.01.16. 12:44 Módosítva: 2010-01-16 12:49:57

A BKV-sofőrök sztrájkja a budapestiek négyötödét akadályozza napi teendőinek elvégzésében, a kialakult helyzetért a többség a BKV vezetését és a politikusokat hibáztatja, derül ki a Medián felméréséből. A megkérdezettek 48 százaléka a cég vezetőségét, míg 39 százalékuk a vezető politikusokat tartja felelősnek a kialakult helyzetért. A sztrájkoló BKV-dolgozókat csak 11 százalék hibáztatja, idézi a közvélemény-kutatás megállapításait a Népszabadság.

Egy átlagos napon a megkérdezettek 72 százaléka használja a tömegközlekedést. Általában a munkába vagy iskolába indulók 62 százaléka, a sztrájk miatt azonban már csak minden harmadik válaszadó tud fél órán belül beérni. A munkába járás ideje a bő félóráról 50 percre nőtt. Miközben nőtt a az autósok és a gyalog közlekedők száma, minden tizedék válaszadó a sztrájk alatt leginkább otthon marad.

A sztrájk megosztja az embereket, 50 százalékuk elfogadhatatlannak tartja azt, míg 46 százalék megértően áll a munkabeszüntetéshez. A szolidaritásból sztrájkoló vasutasok munkabeszüntetését már csak minden harmadik válaszadó helyeselte. A sztrájk megítélése pártpreferenciától is függ, a Fidesz és a Jobbik szavazóinak többsége, 61 és 55 százaléka támogatja a BKV-dolgozók munkabeszüntetését.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?