Albert, Lipót
3 °C
12 °C

A zsebesek jól jártak a sztrájkkal

2010.01.18. 14:11

Kihasználták a zsebesek a BKV-sztrájkot: az első egy-két napban 30 százalékkal nőtt a lopások száma a zsúfolt villamosokon. A ritkán, de akkor viszont emberekkel zsúfolva közlekedő 6-os villamosokon volt a legdurvább a helyzet.

Az is kedvezett a tolvajoknak, hogy a zseblopási nyomozók éppen a zsúfoltság miatt nem tudtak dolgozni, mozogni, megfigyelni a villamosokon. A napi feljelentések száma körülbelül 30 százalékkal lett több - mondta Lisziné Bánföldi Judit, a Budapesti Rendőr-főkapitányság zseblopási alosztályvezetője. A számok azonban nem pontosak, a sztrájk teljes időszakának adatait csak néhány nap múlva dolgozzák fel teljesen.

Volt például olyan eset, hogy egy utas a 6-os villamoson észrevette, hogy egyszerre csak elhallgat a zene a mobiltelefonján, amit fülhallgatóval hallgatott. A telefon abban a pillanatban már meg sem volt. Egy nőt vett viszont észre, aki nagyon szorosan állt mellette. A Király utcánál megfogta a nőt, aki menekülni próbált, eközben egy másik utas táskáját is leszakította. Végül mégis sikerült visszatartani, a rendőrök pedig elfogták. A nőtől nem csak az utas telefonja került elő, hanem két másik telefon is, bankkártyák - más nevével - illetve számlák. Az elfogott zsebtolvaj minden jel szerint előzőleg 3-4 embert is meglopott.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?