Hetven útszakaszt újítanak fel Budapesten

2010.01.18. 13:36 Módosítva: 2010.01.18. 13:36

A fõpolgármesteri kabinet hétfőn tárgyalt az idei útfelújítási programról. 2010-ben két ütemben zajlanak majd a rekonstrukciós munkálatok összesen hetven útszakaszon, közölte Nyáry Krisztián, a főpolgármesteri hivatal kommunikációs igazgatója.

Első ütemben a már tavaly elõkészített huszonkilenc útszakasz felújítása kezdődik meg. A kivitelezõ kiválasztásra kiírt közbeszerzési eljárás folyamatban van, a munkák május elején megkezdődhetnek és augusztus végéig befejeződhetnek. Ebben az ütemben teszik rendbe egyebek mellett az Alsó Törökvész utat, az Ördögárok utcát, az Etele utat, a Németvölgyi utat, az Egressy utat és a Nagy Lajos király útját.

A program második szakaszában további negyvenegy útszakasz újulhat meg  szeptembertől november végéig. Ahol szükséges, még nyáron elvégzik a közműfelújításokat is.

Ebben az ütemben újulhat meg a Várban a várbusz útvonala, az Állatkerti út, a Rákosmező utca, a kispesti Ady Endre út, a Fóti út Megyeri út és Újpalota közötti szakasza, valamint számos külsõ kerületi fõútvonal.

Az útfelújítási programhoz igazodva tizennégy helyszínen új zebrát is felfestenek.