Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Hetven útszakaszt újítanak fel Budapesten

2010.01.18. 13:36 Módosítva: 2010-01-18 13:36:05

A fõpolgármesteri kabinet hétfőn tárgyalt az idei útfelújítási programról. 2010-ben két ütemben zajlanak majd a rekonstrukciós munkálatok összesen hetven útszakaszon, közölte Nyáry Krisztián, a főpolgármesteri hivatal kommunikációs igazgatója.

Első ütemben a már tavaly elõkészített huszonkilenc útszakasz felújítása kezdődik meg. A kivitelezõ kiválasztásra kiírt közbeszerzési eljárás folyamatban van, a munkák május elején megkezdődhetnek és augusztus végéig befejeződhetnek. Ebben az ütemben teszik rendbe egyebek mellett az Alsó Törökvész utat, az Ördögárok utcát, az Etele utat, a Németvölgyi utat, az Egressy utat és a Nagy Lajos király útját.

A program második szakaszában további negyvenegy útszakasz újulhat meg  szeptembertől november végéig. Ahol szükséges, még nyáron elvégzik a közműfelújításokat is.

Ebben az ütemben újulhat meg a Várban a várbusz útvonala, az Állatkerti út, a Rákosmező utca, a kispesti Ady Endre út, a Fóti út Megyeri út és Újpalota közötti szakasza, valamint számos külsõ kerületi fõútvonal.

Az útfelújítási programhoz igazodva tizennégy helyszínen új zebrát is felfestenek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?