Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Semmit nem ér a mikuláscsomag

2010.01.18. 11:52

Bizonytalan értesítési módnak tartja a mikuláscsomagot, ezért a fővárosi parkolási rendelet módosítását javasolja az ombudsman.

Az országgyűlési biztos szerint a mikuláscsomagot a szél elfújhatja, az eső eláztathatja, bárki eltávolíthatja, ezért azt javasolja: a fizetésre megszabott idő akkor kezdődjön, amikor a megbírságolt autós bizonyíthatóan tudomást szerzett a büntetéséről. Az ombudsmanhoz több panasz is érkezett. A mikuláscsomaggal az ombudsman szerint nem bizonyítható, hogy az autós tudomást szerzett a pótdíjfizetési kötelezettségéről, és amire postán megkapja a fizetési felszólítást, a pénzbüntetése megháromszorozódik.

Az egyik esetben egy nagykövet megváltotta parkolójegyét, és azt - mivel nem volt mikuláscsomag az autóján - távoztában eldobta. Később a Centrum Parkoló Rendszer Kft.-től fizetési felszólítást kapott, a pótdíjat át is utalta.  Szabó Máté visszásnak nevezte az eljárást, és véleményéről értesítette a Centrum Parkoló Rendszer Kft.-t. A cég mindössze annyit válaszolt, hogy az ügyet lezárta és a pótdíj összegét visszaküldi a nagykövetnek.