Házkutatást tartottak a józsefvárosi rendőrkapitányság épületében

2010.01.20. 19:19

Házkutatást tartottak szerdán az ügyészek Budapesten, a VIII. kerületi rendőrkapitányság épületében, erősítette meg az TV2 Tények információját a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

Skoda Gabriella elmondta, hogy hivatali visszaélés miatt, ismeretlen tettes ellen rendeltek el nyomozást.

A rendőrség szerdán azt közölte: Budapest rendőrfőkapitányának javaslatára az országos rendőrfőkapitány szerdai hatállyal, indoklás nélkül visszavonta két kerületi rendőrkapitány vezetői megbízását. A rendőrségi közlemény szerint Hangyási Sándor II. kerületi és Práger Ferenc VIII. kerületi rendőrkapitány kérte nyugállományba helyezését.

Hangyási Sándornak, a II. kerületi kapitányságnak tavaly nyáron zárult le egy ügye, amelyben a kapitányság egy volt dolgozója azt állította, hogy megalázta őt, majd ellehetetlenítette az áthelyezését. A Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsa azonban bűncselekmény hiányában felmentette a főrendőrt.

Práger Ferenc rendőrezredest 17 évi újpesti szolgálat után, 2007. december 31-i hatállyal átvezényelték a VIII. budapesti kerületi kapitányságra, amelynek máig a vezetője volt.

Arra sem az ügyészség, sem a rendőrség tájékoztatása nem tért ki, hogy a szerdán visszavont vezetői megbízások és az ugyancsak szerdán tartott házkutatás összefüggnek-e egymással.