Távozott Budapest főépítésze

2010.01.21. 19:06

Információink szerint beadta felmondását Beleznay Éva, Budapest főépítésze, amit a főváros vezetése csütörtökön tudomásul vett. Értesülésünket a fővárosi főjegyző megerősítette. A felmondás okáról nem tudni semmit. A főépítész elődje, Schneller István 3 évvel ezelőtt azzal indokolta lemondását, hogy megunta a szélmalomharcot a különbözõ ingatlanokért küzdõ lobbikkal.

Beleznay Éva

Az Index értesülése szerint csütörtökön aláírták Beleznay Éva, fővárosi főépítész felmondását, munkajogilag már csak a két hónapos felmondási idejét tölti a Városháza köztisztviselőjeként. Az értesülést az Index megkeresésére Tiba Zsolt fővárosi főjegyző megerősítette. A főjegyző annyit tett hozzá: a felmondást tudomásul vették, de annak okairól nem tud nyilatkozni.

Próbáltuk elérni Beleznay Évát, de nem sikerült, mobiltelefonja ki volt kapcsolva. Beleznay Éva Schneller Istvánt követte a poszton, aki 2006 szeptemberében mondott le a posztról, mert mint mondta, megunta a szélmalomharcot a különbözõ ingatlanokért küzdõ lobbikkal.

A Schneller helyére kiírt pályázaton hárman indultak: Beleznay Éva, Schneller helyettese, Fiala István, a XI. kerület egykori főépítésze és Vajai Tamás építész. A posztra kiírt pályázat 2007-ben eredménytelen volt, ezért az addig megbízott főépítészként dolgozó Beleznay Éva maradt - továbbra is megbízott - főépítész.

Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes a pályázat után feltett kérdésre, hogy miért nem véglegesítették a megbízott fõépítészt, úgy válaszolt, hogy túl kevesen jelentkeztek, így Demszky Gábor úgy döntött: nem nevez ki fõépítészt. Beleznayt hónapokkal később véglegesítették a helyén.