Aliz
6 °C
14 °C

Távozott Budapest főépítésze

2010.01.21. 19:06

Információink szerint beadta felmondását Beleznay Éva, Budapest főépítésze, amit a főváros vezetése csütörtökön tudomásul vett. Értesülésünket a fővárosi főjegyző megerősítette. A felmondás okáról nem tudni semmit. A főépítész elődje, Schneller István 3 évvel ezelőtt azzal indokolta lemondását, hogy megunta a szélmalomharcot a különbözõ ingatlanokért küzdõ lobbikkal.

Beleznay Éva

Az Index értesülése szerint csütörtökön aláírták Beleznay Éva, fővárosi főépítész felmondását, munkajogilag már csak a két hónapos felmondási idejét tölti a Városháza köztisztviselőjeként. Az értesülést az Index megkeresésére Tiba Zsolt fővárosi főjegyző megerősítette. A főjegyző annyit tett hozzá: a felmondást tudomásul vették, de annak okairól nem tud nyilatkozni.

Próbáltuk elérni Beleznay Évát, de nem sikerült, mobiltelefonja ki volt kapcsolva. Beleznay Éva Schneller Istvánt követte a poszton, aki 2006 szeptemberében mondott le a posztról, mert mint mondta, megunta a szélmalomharcot a különbözõ ingatlanokért küzdõ lobbikkal.

A Schneller helyére kiírt pályázaton hárman indultak: Beleznay Éva, Schneller helyettese, Fiala István, a XI. kerület egykori főépítésze és Vajai Tamás építész. A posztra kiírt pályázat 2007-ben eredménytelen volt, ezért az addig megbízott főépítészként dolgozó Beleznay Éva maradt - továbbra is megbízott - főépítész.

Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes a pályázat után feltett kérdésre, hogy miért nem véglegesítették a megbízott fõépítészt, úgy válaszolt, hogy túl kevesen jelentkeztek, így Demszky Gábor úgy döntött: nem nevez ki fõépítészt. Beleznayt hónapokkal később véglegesítették a helyén.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?