Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megkezdték a Margit híd acél pályaelemeinek beemelését

2010.01.21. 16:23
hid250

Megkezdték a Margit híd új, acél pályalemezeinek beemelését csütörtökön a fővárosban, a munkálatok az északi hídfélen várhatóan májusig tartanak, közölte Honti Ferenc, a kivitelező Mh 2009 konzorciumot vezető Közgép Zrt. vezérigazgató-helyettese a hídon tartott sajtótájékoztatón.

Január elején kezdődött meg az elöregedett vasbeton pályaelemek cseréje; Európa legnagyobb bakdarui háromszáz, egyenként négytonnás és két méter széles elemeket távolítanak el. Ezek helyére kerülnek az új, 16 méter hosszúságú és 4-14 tonna súlyú acél pályalemezek, amelyeket milliméteres pontossággal kell a helyükre illeszteni, fejtette ki a vezérigazgató-helyettes.

A munkákat a margitszigeti szárnyhídnál kezdik és egyszerre Buda és Pest irányába is folyamatosan végzik a rövid határidő miatt. Azért, hogy a beemelést a déli hídfélen fenntartott közösségi közlekedés ne zavarja, korábban a hidat hosszában kettévágták.

Ezt követően kerül rá a szigetelő anyag, illetve az aszfalt, majd erre helyezik át a most a déli hídfélen futó villamosvágányokat. A déli hídfél bontása, illetve a pályaelemek cseréje csak ez után kezdődhet el.

hid450

Tóth Kata, az Mh 2009 konzorcium szóvivője azt mondta: továbbra is tárgyalnak az önkormányzattal a határidőkről. A konzorcium azt kéri, hogy az eredeti, 2009. augusztus 21-i határidő decemberre módosuljon, ekkortól lehetne használni a hidat, de a teljes felújítás 2011 márciusa helyett 2011 nyarán fejeződne be, így a kivitelezés 74 napot csúszna.