Judit
2 °C
7 °C

Bajban a Vidám Park

2010.01.25. 08:22

Elképzelhető, hogy nem nyit ki tavasszal a Vidám Park, őszre pedig csődbe is megy az idén hatvanéves intézmény, írja a Blikk. Az is megtörténhet, hogy a jövő hónapban már a béreket sem tudják kifizetni.

A Vidám Parknak 70 millió forintos működési hiánya van, amivel nem tud mit kezdeni. Az anyagi gondok enyhítése érdekében azt tervezték, hogy eladják az óriáskereket és az utasait fejjel lefelé lógatva hintáztató Top Spint. A játékokat ezután visszabérelték volna.

Azonban a Fővárosi Közgyűlés kulturális bizottsága nem támogatta a cég üzleti tervének módosítását, így a vurstli megmentésére irányuló akció meghiúsult.

A hosszú lejáratú hitelekkel együtt a parknak csaknem félmilliárd forint az adóssága, és nincs elegendő készpénze. Ezt Kőfalvi Tamás, a Vidám Park vezérigazgatója is elismerte, de szerinte csődről nincs szó.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?