Antal Attila házi őrizetbe kerül

2010.01.29. 13:05 Módosítva: 2010.01.29. 13:05

Házi őrizetbe helyezte a bíróság Antal Attilát, a BKV egykori vezérigazgatóját, a Vértes Volán Zrt. jelenlegi vezérigazgatóját. A tárgyalás pénteken reggel kilenc órakor, a Budai Központi Kerületi Bíróság Fő utcai épületében kezdődött.

A BKV volt vezérét is a különösen nagy kárt okozó csalás és más bűncselekmények miatt Szalainé Szilágyi Eleonóra - volt humánpolitikai igazgató - és társai ellen folyó bűnügy kapcsán gyanúsították meg hűtlen kezelés miatt. A Fővárosi Főügyészség indítványozta a házi őrizet elrendelését a bíróságon. Antal Attilának a következő heteket Budapesten, egy XI. kerületi címen kell töltenie.

antal450

Antal Attila, a közlekedési vállalatot 2007. január 1. és 2008. április 17. között vezető vezérigazgató a gyanú szerint súlyosan megszegte vagyonkezelési kötelezettségét: szükségtelen és indokolatlan vállalkozói és megbízási szerződéseket kötött, illetve indokolatlanul magas végkielégítéseket engedélyezett.

DSZZS20100129201

A rendőrség házkutatást tartott kedden a BKV székházában, mert a társaságtól a nyomozáshoz kért iratok és a valóban megkapott papírok között különbségek mutatkoztak. Ezzel egy időben hallgatták ki gyanúsítottként a volt vezérigazgatót, majd hűtlen kezelés gyanújával őrizetbe is vették.