Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Házi őrizetbe raknák a volt BKV-vezért

2010.01.29. 06:44 Módosítva: 2010-01-29 08:49:06

A Fővárosi Főügyészség indítványozta Antal Attilának, a BKV volt vezérigazgatójának házi őrizetbe helyezését. A Budai Központi Kerületi Bíróság várhatóan ma dönt a kényszerintézkedésről.

Antal Attilát kedden vette őrizetbe a rendőrség, a BRFK kezdeményezte az ügyészségnél az előzetes letartóztatás indítványozását, de a vádhatóság még nem döntött arról, hogy indokoltnak találja-e a kényszerintézkedést. Az őrizet 72 órás időtartama pénteken jár le.

A rendőrség kedden azt közölte, a gyanúsított 2007. január 1-je és 2008. április 17. között a BKV vezérigazgatójaként a társaság veszteséges működése ellenére a vagyonkezelési kötelezettségét súlyosan megszegte azzal, hogy a vállalat nevében szükségtelen és indokolatlan szolgáltatások igénybevételére vonatkozó vállalkozói és megbízási szerződéseket kötött. Továbbá megszegte vagyonkezelési kötelezettségét azzal is, hogy a BKV Zrt. munkavállalói részére indokolatlanul magas összegű végkielégítések kifizetését engedélyezte.

A volt BKV-vezérigazgató vallomást tett, de a gyanúsítás ellen panasszal élt.

Antal Attila jelenleg a Vértes Volán Zrt. vezérigazgatója.