Vilmos
19 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Javult a budapesti levegő minősége

2010.01.31. 08:36

A szombati mérési adatok alapján nem indokolt a szmogriadó tájékoztatási fokozatának fenntartása, mivel tovább csökkent Budapesten a szállópor-koncentráció - közölte a Főpolgármesteri Hivatal.

A légszennyezettséget mérő műszerek adatai alapján a tájékoztatási fokozat fenntartásának feltételei már nem állnak fenn - a szállópor szombati átlagértéke minden fővárosi mérőponton a tájékoztatási küszöbérték alatt volt, és folyamatosan csökkent.

A kedvező változás főként annak köszönhető, hogy Budapest térségében a megélénkülő szél mellett jelentős mennyiségű hó hullott, amely megtisztította a város levegőjét. Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap hajnali jelentése szerint a szél a délutáni óráktól főként a budai oldalon megerősödhet, ezért valószínű, hogy a szállópor koncentrációja az egészségügyi határérték alatti szinten alakul.

A vonatkozó jogszabályok alapján a főpolgármester a szmogriadó tájékoztatási fokozatát megszünteti.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!